Реклама / Ads
1| 2251 |19.04.2024 НОВИНИ

Атанас Запрянов: Премереният удар на Тел Авив дава възможност за деескалация в Близкия изток

.
Източник: скрийншот
Докладваха ни, че ударът в Иран е ограничен по военна цел. Това заяви в студиото на „Здравей, България” министърът на отбраната Атанас Запрянов . По думите му атаката идва от Израел.
 

„Израел демонстрира, че може да достигне територията на Иран”, посочи военният министър.

Според него „премереният удар от страна на Тел Авив дава възможност за деескалация на конфликта в Близкия изток”.

 

Запрянов отбеляза, че интересът на България е конфликтите и в Украйна, и в Близкия изток да приключат.

„По никакъв начин от това действие на Израел не е застрашена военно България. Нашето разузнаване следи обстановката. Не се налага да предприемаме действия”, увери министърът на отбраната.

"Използвахме стари оръжия с минимална мощност срещу ционисткия враг", каза снощи бригаден генерал Амир Али Хаджизадех, командир на аерокосмическите сили. Според министър Запрянов в случая на Израел са използвани "доста по-прецизни оръжия". 

 

"Надяваме се, че няма да последва нова вълна от удари от страна на Иран", добави българският военен министър. 

 

Атанас Запрянов коментира и войната в Украйна.

 

По думите му забавянето на помощта за воюващата страна оказва негативно влияние на състоянието на фронта.







Министър Запрянов обясни, че приоритет на служебното правителство е помощта за Украйна. Днес се очаква извънредно заседание на НАТО, на което отново ще бъде обсъждана помощ от държавите, която трябва да даде допълнителни сили на Украйна.

 

По отношение на коментарите, че е министър на ГЕРБ, той заяви, че никога не е бил член на партия. Бойко Борисов го припознавал като свой министър, защото политиката, която Запрянов следвал, била евроатлантическа, тясно свързана с помощта за Украйна.

 

„Благодарен съм на г-н Борисов, че припознава моята политика като приоритетна и за самата партия”, допълни министърът. Да, работил с ГЕРБ, призна той, но като експерт.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 2274 |19.04.2024 Доц. Киселова за смяната на министри: Излиза въпросът за компетентността на този, който прави предложението . 1| 2317 |19.04.2024 Георги Милков: Нападението с ракети на Израел по ирански летища няма да разреши кризата . 1| 59797 |19.04.2024 Тихомир Безлов за мигрантите: Магазинчета около женския пазар изпълняват ролята на офис с пароли и кодове . 3| 2328 |19.04.2024 Има риск да не получим средства по втория транш на ПВУ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads