Реклама / Ads
8| 5985 |29.03.2024 НАРОДЕН ГЛАС

С книгата „Путин, войната и ние“ ви предизвиквам: Докога ще се мразим, хора?!

.
Източник: Тони Ганчев
Книгата „Путин, войната и ние“ вече е в книжарниците. Направихме го заедно с издателство "Ентусиаст". С две издателства преди това не се получи. Писах тази книга година и половина. Изстрадах я. Колебах се, съмнявах се. Спирах и започвах отново. Задрасквах и започвах отначало. През цялото време не ме напускаше чувството за вина, че не сме направили достатъчно, за да не се случи кръвопролитието в Украйна. Сигурно всеки човек може да направи нещо. Най-важното е да застанем до жертвите, да им дадем нашата подкрепа и съпричастност. Да бъдем хора.
 

Висоцки казва: Не знам дали съм смел, защото не съм бил на война. Прав е, но може и без да сме на фронта, да погребваме другари или да погребват нас (можем да си го представим…), за да се убедим, че войната е отвратително, кърваво нещо, което покрива земята с трупове, изпепеляват се градове и села, насилвани са жени, прокудени са милиони, а деца и старци губят жаждата за живот.

 

Путин събуди Четирите конника на апокалипсиса. И препусна с втория, червения, който според Откровенията на Йоан от Новия завет олицетворява войната и избиването на невинни. В описанието постоянно се повтаря призивът: Иди и виж! Идете и вижте!

 

Не можем да си затваряме очите пред страшните неща, които се случват в Украйна, ехото у нас и реакциите на политици и различни части на обществото. Отворете си очите, хора. Вижте какво се случва!

 

Опитах в тази книга да събера факти и да стигна до строго пазени тайни за причините Русия да започне тази война. Показвам скрити неща от биографията на Путин, за които журналисти са убити. Открих скандални неща за отношенията ни с Москва. Прочетох отново някои руски класици, които русофилите постоянно свързват с днешния режим на Кремъл. Нищо общо нямат, да знаете. До един всички велики руснаци са се изправяли срещу агресията, безчовечността, кражбите и лъжите на властта. И са платили скъпо и прескъпо за своята позиция.

 

Това съм се опитал да покажа.

 

Бях длъжен.

 

Защото чувствам вина към младите. Не им оставяме това, което заслужават.

 

Извинявам им се. Опитвам се чрез „Путин, войната и ние“ да постъпя като човек, за когото свободата наистина е най-ценното нещо.

 

Нека опитаме да не се мразим. Стига омраза, тя ни убива.

 

Огнян Стефанов

 

Книгата може да бъде закупена от тук




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 7976 |28.03.2024 Румен Леонидов: България има нужда от образцови личности и богови хора, а не дяволски изчадия . 14| 5229 |26.03.2024 Бойко Рашков: Нотариуса има шапка - и в прокуратурата, и в МВР. Капа ли е, капо ди тути ли е, какво е?" . 8| 4018 |26.03.2024 Гого Лозанов: Отпадането на ПП-ДБ от властта ще доведе до разпадане на либералната демокрация . 10| 4089 |23.03.2024 Съдия Дишева: Сарафов може да бъде заменен толкова светкавично, колкото Гешев

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads