Реклама / Ads
4| 2861 |19.04.2024 НОВИНИ

Освободен от Денков и близък до Алибегов станаха зам.-министри

.
Кабинет "Главчев"
Служебният премиер Димитър Главчев продължава с масовата смяна на зам.-министри. От Министерския съвет съобщиха за шестима назначени и трима освободени.
 

За заместник-министри на здравеопазването са назначени Бойко Пенков и Добромира Карева. Пенков е бил на поста четири пъти, като за последно беше на позицията по време на кабинета "Денков - Габриел". Той беше освободен от длъжност от бившия премиер с аргумента, че работи бавно. Пенков е бил директор на Националната здравноосигурителна каса, медицински директор на Университетската болница по белодробни болести и управител на УМБАЛ "Софиямед".


Добромира Карева е представена като икономист с богат мениджърски опит в сферата на производството и търговията с лекарствени продукти. През последните две години се занимава с консултантска дейност по органична и неорганична фармацевтична химия.

 


Павлин Петров става зам.-министър на туризма. Той е съпредседател заедно с Ричард Алибегов на Българската асоциация на заведенията. Има дългогодишен опит в частния сектор.


За зам.-министър на културата е назначен Илко Ганев. От Министерския съвет уточняват, че той е работил в Съюза на артистите в България в проекти, свързани с театъра, киното, цирка, инициативи в областта на социалната политика, благотворителни каузи, както и творчески дейности за интеграция на деца и младежи с увреждания. През 2023 г. в Министерството на културата участва в актуализирането на нормативната уредба в областта на сценичните изкуства и на нормативната уредба на Национален фонд "Култура" и Национален филмов център.


На длъжността заместник-министър на околната среда и водите е назначен Виктор Атанасов. През последните години е управител на частна компания. Работил е в Министерството на финансите.


Георги Самандов пък е новият зам.-министър на енергетиката. Той вече е заемал поста в служебния кабинет на Стефан Янев през 2021 г.

 

Със заповед на премиера Главчев са освободени двама заместник-министри - Гинка Машова от Министерството на труда и социалната политика и Мариета Георгиева от Министерството на образованието и науката.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 2556 |19.04.2024 Шефът на БНБ: Приемане на еврото е възможно да е по-късно от 2025 г. . 6| 2604 |19.04.2024 ПР експертът Д. Дамянова: Ротацията все пак се състоя . 5| 3073 |19.04.2024 Пак циркове в парламента: Кирова от ГЕРБ спря микрофона на Мирослав Иванов от ПП, БСП заплашиха, че ще напуснат залата . 8| 2808 |19.04.2024 Решение на парламента: Споразумението с "Боташ" да се предоговори, иначе има риск от дело срещу България

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads