Реклама / Ads
8| 45951 |01.02.2024 ЪNDERGROUND

Бойко Станкушев: Съпругата на Нотариуса е била служител на ГДБОП, тоест - легална къртица

.
Бойко Станкушев
"Екзекуторите на Мартин Божанов – Нотариуса явно са бързали. Това място не е отдалечено, часът не е късен. Майка му е била там, това е свидетел. Изглежда ми прибързано". Това заяви журналистът и представител на Антикорупционния фонд Бойко Станкушев пред NOVA.
 

"Много хора могат да имат мотив. Това може да са ощетени хора от групата, която той координира, а такива има много. Аз познавам някои от тях. Човекът има имот – хубав, скъп и централен, но в момента не живее в България. Ръководените хора от Божанов проучват това и влизат във владение в имота. Имало е дори инсталирана подслушвателна апаратура, близо до сгради с много магистрати", поясни представителят на АКФ.






Припомяме, че имаето на Божанов се появи именно в разлидване на АКФ за ресторантьора Веселин Денков, който бе арестуван по нареждане на Специализираната прокуратура. В него бяха излъчени записи на разговори, които бившата миска Ивайла Бакалова, която живее с Денков на семейни начала, е направила с адвокати и консултанти, докато Денков е бил в ареста през септември 2020 г. В тях се коментират суми, които да се дадат на магистрати, за да бъде пуснат арестуваният. Става дума за сума от 100 000 евро и нагоре. Един от споменатите в разследването е именно Мартин Божанов.

 

"Много хора са били зависими от него. И под, и над него. От снощи потъват в небитието стотици тайни и сигурно много хора си отдъхват. Правосъдната система нищо не прави и това продължава от години", допълни още Станкушев.

 

Станкушев също така информира, че съпругата на Мартин Божанов - Нотариуса е била служител на ГДБОП, като е назначена по конкурс: "Тя е била легална къртица. Има и други интересни връзки, свързани със семейството на бившия главен прокурор Иван Гешев, а оттам и връзка със семейството на Пепи Еврото – съпругите са работили заедно".





"Това, че се е стигало до най-високо, и това, че Божанов има достъп до това и може да реши всичко, което се иска от него, го заявяват свидетели. Той никога не е бил нотариус, а е държал ръката на нотариусите, които са извършвали измамите. Отвсякъде излиза, че този човек има множество контакти и мрежи около себе си", допълни още журналистът.

 

Мартин Божанов, известен с прякора Нотариуса, е бил застрелян вчера вечерта. Това е станало в столичния квартал "Горна баня". Убийството е станало според около 20:00 часа в комплекса "Глория палас", съобщават от МВР.

 

ФрогНюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 5876 |29.01.2024 Криминален психолог: Да се провери как Габриела и майка ѝ са се прибрали от Витоша, след убийството на Пеев . 6| 13271 |23.01.2024 Убийството на 44-годишния Пейо Пеев: Заплетена история, "ясни мотиви" . 1| 6051 |19.01.2024 Обир в Самоков: Откраднаха 10 000 лв., златни накити и пистолет от дома на бизнесмен . 6| 6350 |08.01.2024 Гробар стои зад жестокото убийството в София. Канел се да кремира жертвата с чужди лични данни на жив човек

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads