Реклама / Ads
6| 13273 |23.01.2024 ЪNDERGROUND

Убийството на 44-годишния Пейо Пеев: Заплетена история, "ясни мотиви"

.
Велико Минков Източник: bTV
"Аз съм биологичният баща на 4-месечното бебе, което Габриела роди. Това беше ясно и на Пейо". Това заяви пред bTV Велико Минков, който се оказва странично замесен в случая с убийството на 44-годишния Пейо Пеев, за което са обвинени съпругата му и нейната майка. По случая обаче се появяват странни подробности.
 

Габриела Славова и убитият по жесток начин Пейо Пеев сключват брак 3 седмици преди тя да роди второто си дете - 4-месечният Кристиян. По думите на Минков и адвокатът му Пламен Борисов причината за този брачен съюз е той да не припознае юридически сина си, а за Пеев - да вижда по-често 6-годишното си дете, което Гариела не му давала да вижда "по странни причини" и "достъпът до детето му е ограничаван системно".





33–годишната Габриела Славова пък е имала политическо минало. Тя е работила в Община Бургас - началник на отдел „Превенции и младежки политики“.

 

По първоначални данни Пейо Пеев и Габриела, които били в развод, са имали неразбирателство за попечителството над двете им деца. Това е била и причината за жестокото престъпление. Скандалите между двамата, довели до убийството, били именно затова кой е баща на бебето.

 

Освен 44-годишния Пейо за бащинството претендирал и бивш депутат - Велико Минков. Той е ИТ специалист от 12 години. За кратко е депутат в 47-я парламент от листата на "Продължаваме промяната", Габриела Славова пък била кандидат за депутат. 

 

Майката на Габриела - 54-годишната Красимира Трифонова, е била дипломат с над 30 години стаж и бивш консул на България в Тайланд. Засега само тя остава в в ареста по обвинение в убийство на зет си, реши СГС.





"Пейо Пеев се ожени за Габриела, за да вижда първото си дете", категоричен бе Минков в ефира на bTV. 

 

По думите на Минков двамата с Пеев конфликт не са имали. Жертвата е била съгласна, че имената на биологичните бащи трябва да присъстват в актовете за раждане. 

 

Последно Минков среща Габриела и майка ѝ на Нова година, като успява отдалеч да види и сина си. Двамата са имали "добра връзка" до средата на бременността на Габриела. След това обаче отношенията им се влошават без причина. До края на бременността Минков се опитва да установи връзка с Габриела. 

 

"Прекарал съм десетки часове с моята психоложка, в които сме коментирали десетки подробности", каза Минков. "Не мога да коментирам", лаконичен бе той относно това как се е стигнало до убийството.





"ДНК резултатите от тестовете за бащинство излизат за 3-4 дни. Но законодателството не е адекватно за тези нужди", обясни адв. Борисов.

 

"Мотивът е ясен от самото начало. За мен най-вероятно се касае за инцидентен случай, непланирано убийство. Нещо е възникнало между тях именно в тази вечер, което е било плод на създадени взаимоотношения доста време преди това", коментира по БНТ криминалистът Ботьо Ботев по повод на убийството в Драгалевци.

 

ФрогНюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 6051 |19.01.2024 Обир в Самоков: Откраднаха 10 000 лв., златни накити и пистолет от дома на бизнесмен . 6| 6350 |08.01.2024 Гробар стои зад жестокото убийството в София. Канел се да кремира жертвата с чужди лични данни на жив човек . 2| 7445 |23.12.2023 Полицията е разкрила грабежа на над 5 млн.лв. от инкасо в София . 0| 6244 |21.12.2023 Рецидивист получи 6 г. зад решетките заради блудство с жена в Петрич

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads