Реклама / Ads
0| 4205 |28.02.2008 ПРЕДСТОЯЩО

Предстоящо на 29 февруари

.
Президентът приема колоездач; президентшата е в Берлин за връчване на награда за изследвания на редките заболявания; НС заседава; устройват благотворителни първомартенски партита.
 

 

Президентът Георги Първанов ще се срещне с белгийския колоездач Еди Меркс. Срещата ще се състои от 10.30 часа в Президентството.

По покана на съпругата на президента на Федерална република Германия Ева Луизе Кьолер, съпругата на българския президент Зорка Първанова ще присъства в Берлин на връчването на награда за научни изследвания в областта на редките заболявания. Съпругата на германския президент е патрон на наградата и покровител на германския Алианс за хронични редки заболявания.

От 9.00 часа ще се проведе редовното заседание на Народното събрание.

Министърът на труда и социалната политика Емилия Масларова ще участва в работата на 2885-то заседание на Съвета на Европейския съюз по заетост, социална политика, здравеопазване и потребителски въпроси, което ще се проведе в Брюксел на 29 февруари 2008 г.

Годишното отчетно събрание на Столичната организация на БЧК ще се проведе от 14.00 часа в административната сграда на НС на БЧК, бул. „Джеймс Баучер” 76, зала „София”. Ще бъде представен доклад за дейността на организацията през 2007 г. и ще се приеме план за работа и бюджет за 2008 г.
Българският Червен кръст организира и традиционната гражданска церемония - поклонение на Докторския паметник в София от 11.00 часа, във връзка със 130-годишнината от Освобождението на България от турско робство.

Международна научно-практическа конференция ще се състои 10 часа в голямата конферентна зала на Университета за национално и световно стопанство. Темата й е “Партньорство за европейска интеграция на Балканите” .Форумът е в изпълнение на обществена поръчка на Министерския съвет по Комуникационната стратегия на България за Европейския съюз. Като лектори са поканени експерти от Министерството на външните работи, преподаватели от УНСС, журналисти.

Министърът на образованието и науката Даниел Вълчев ще открие 14-ата конференция на Комитета на министрите на страните-участнички в Централноевропейската програма за университетски обмен /CEEPUS/. Пресконференция за конференцията ще се проведе от 11.00 часа, зала “Вихрен”, хотел „Хилтън”.

На 29 февруари за първи път в България се отбелязва Международният ден на редките болести. По този повод от 12.00 часа на пилоните пред НДК ще бъдат пуснати във въздуха 20 балона, от които ще полетят 6000 по-малки балони, символизиращи броя на видовете редки болести в света.

Разяснителна кръгла маса „Практически прочит на Лисабонския договор: новите перспективи пред всеки европеец”, организирана от Портал ЕВРОПА www.europe.bg и зам.-председателя на Комисията по конституционни въпроси в ЕП Душана Здравкова, ще се проведе от 10.00 до 12.00 часа в Националния пресклуб „София-прес” на ул. „Славянска” 29, ет. 7.

Академичното ръководство на Техническия университет - София открива „Центъра за международни срещи”. Откриването ще се състои от 11.00 ч. до блок 3 на ТУ - София. На тържеството са поканени: Н. пр.Михаел Гайер – посланик на Германия в България, Даниел Вълчев – министър на образованието и науката Димитър Дилчев – кмет на община „Студентска”, проф. д-р инж. Камен Веселинов – Ректор на ТУ – София, проф. д-р Хелмут Бьоме – председател на Дружеството на приятелите на ТУ – София от Дармщат и доктор хонорис кауза на ТУ – София, доц. д-р инж. Димитър Алексиев - председател на Дружеството на приятелите на ТУ – Дармщат от София, представители на академичното ръководство на университета, преподаватели, студенти, строители и проектанти на центъра, партньори.

От 18.00 часа в читалище “Младост”, жк.”Младост 1”, ще се проведе представяне на предварителен проект за изменение на Общия устройствен план на Столична община и на район “Младост”.

Заместник-кметът на Столична община в направление „Здравеопазване, интеграция на хора с увреждания и социални дейности” Албена Атанасова ще открие благотворително първомартенско парти за деца в неравностойно положение. Благотворителното парти ще се състои от 17 часа в Обредна зала „Красно село – Хиподрума” с адрес: бул. „Цар Борис III” 41.

От 11.00 часа в сграда №10 на Бизнес парк София – ж.к. “Младост”4, кметът на район “Младост” Петко Дюлгеров ще открие благотворителна първомартенска изложба-базар на мартеници и художествени произведения, създадени от децата и учениците на район “Младост”. 

От 18 часа в салона на Дома на културата в Сандански ще се отдаде преклонение пред подвига на българския народ и пред саможертвата на руските войни. Слово за освободителната война ще произнесе кмета на общината-Андон Тотев

В град Угърчин ще се проведе дискусионен форум на тема „Готови ли са малките общини за усвояване на европейските фондове?”. В него ще вземат участие представители на бизнеса, местната власт и неправителствения сектор. Дискусионният форум се организира по проект „Намаляване на безработицата чрез подпомагане на частния бизнес”, с финансовата помощ на Европейския съюз и Република България, Програма ФАР, BG 2004/ 016-711.11.01 „Развитие на човешките ресурси и насърчаване на заетостта”.

Българска Фондация „Биоразнообразие-клон Беласица и ръководството на СОУ „В. Левски” – с.Коларово организират интерактивна изложба „Вълшебното царство на гъбите”. Официалното откриване с гъбена супа ще бъде на 29 февруари 2008 г. (петък) от 11.00 часа в методичния кабинет на училището.

Министърът на здравеопазването проф. Радослав Гайдарски ще бъде на посещение във Видин, където ще открие първия дневен център за деца с увреждания, отглеждани в семейна среда, и първото отделение за остри психиатрични разстройства в града.

Празничен концерт по случай националния празник на България 3 март ще се проведе в Челопеч. Концертът започва в 18,30 часа и ще се състои в Актовата зала на ОУ "Св.Св. Кирил и Методий". Съорганизатори на проявата са още община Челопеч и читалище "Труд и постоянство".

Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3981 |27.02.2008 Предстоящо на 28 февруари . 0| 4278 |26.02.2008 Предстоящо на 27 февруари . 0| 4322 |25.02.2008 Предстоящо на 26 февруари . 0| 3989 |24.02.2008 Предстоящо на 25 февруари

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads