Реклама / Ads
12| 3277 |11.03.2024 СВЯТ

Зеленски за папата: Посредничество между някой, който иска да живее, и някой, който се опитва да те унищожи

.
Володимир Зеленски
Украинският президент Володимир Зеленски отхвърли призива на папа Франциск за мирни преговори с Русия, определяйки го като "виртуално посредничество" от разстояние, предаде Ройтерс.
 

Зеленски не коментира пряко Светия отец или позицията му в редовното си вечерно видеообръщение, но намекна, че идеята на папата няма нищо общо с усилията на религиозните фигури в Украйна да помогнат на страната, отбелязва Ройтерс.

 

"Те ни подкрепят с молитви, с разговори и с дела. Това всъщност представлява връзката между църквата и народа", посочи Зеленски. "А не отнякъде на разстояние от 2500 км да се прави виртуално посредничество между някой, който иска да живее, и някой, който се опитва да те унищожи", допълни украинският президент.





Швейцарската обществена телевизия в събота публикува на сайта си откъси от интервю с главата на Римокатолическата църква, записано миналия месец, в което той призова Украйна да "има куража да развее бялото знаме" и да преговаря за прекратяване на войната с Русия.

 

"Когато руското зло започна тази война, украинците се изправиха в защита. Всички християни, мюсюлмани, евреи. Благодаря на всеки украински свещеник, който е в армията, в силите за отбрана, на фронтовата линия, защитавайки живота и човечеството. Те ни подкрепят с молитва, с разговори и с дела. Ето какво представлява връзката между църквата и народа. А не отнякъде на разстояние от 2500 км да се прави виртуално посредничество между някой, който иска да живее, и някой, който се опитва да те унищожи”, заяви Зеленски.

 

На 9 март тази година папа Франциск каза в интервю за швейцарското радио RSI, че Украйна трябва да има „куража на бялото знаме“. Той употреби думата „загуба“ и препоръчва на украинската държава и армия да преговарят с Русия.

 

ФрогНюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 17932 |10.03.2024 Украинските въоръжени сили съобщиха за ожесточени сражения в източната Донецка област . 4| 2978 |09.03.2024 Полският външен министър: Изпращането на войски на НАТО в Украйна "не е немислимо" . 4| 2940 |08.03.2024 Байдън и речта пред нацията. Какво каза президентът на САЩ? . 3| 4198 |07.03.2024 Добра новина за Украйна: Събрани са парите за 800 000 артилерийски снаряда

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads