Реклама / Ads
49| 33144 |16.12.2023 ГЛАСЪТ

Манол Глишев: Дава ли си сметка проф. Дарина Григорова какво представлява "денацификацията" по путински?

.
"Г-жа Григорова е идиот. Казвам го най-отговорно, нямам против да бъда цитиран. Ако се опита да ме съди, ще я направя за смях пред съдията и пред публиката, вече имам и опит."
 

Това написа поетът и общественик Манол Глишев като отзвук на коментара на историка проф. Дарина Григорова, публикуван на сайта Pogled.info.

 

"Дори това, че я окачествявам като идиот, а не като престъпник, е изгодно най-вече за самата нея, защото я лишава от отговорност за безподобните дивотии, които плещи. Защо обаче я наричам така?

 

Първо - това, което Дарина Григорова казва, очевидно издава нейната злоба към собствената ѝ страна (а тази страна случайно е и на още шест милиона и нещо нейни сънародници и съграждани). Дава ли си сметка Григорова какво представлява "денацификацията" по путински? Дори само Буча, Ирпен и Мариупол да бяха, те щяха да са свидетелство за невероятна безчовечност. Това ли пожелава Григорова на нашата България? И защо? Защото България е западна страна? Какво уважение към суверенния избор на нацията...

 

Второ - това, което Григорова желае, не само е зло. То, за щастие, е все пак невъзможно. О, да, чета как Путин се бил канел да заповяда настъпление догодина. Но дори и да се проведе, това настъпление ще струва на руската орда толкова хиляди жертви в хора, а сетне - и в машини, боеприпаси и гориво, че ще спре от само себе си след не много километри. А нима ВСУ през това време просто ще чакат?

 

Украйна ще спечели войната си за независимост и накрая ще си върне даже и Крим. В това нямам никакво съмнение. Русия първо няма да има с какво да стигне по-далеч от украинска територия, второ няма да има и тази възможност. Ще бъде принудена да се прибере в границите си, та може би дори и да ги свие. А най-сетне - България е част от НАТО, тоест от отбранителен съюз на десетки мощни нации, които и сега подпомагат Украйна в борбата ѝ за свобода. Всякакъв опит за "денацификация" по путински на която и да е НАТО-вска държава би довел до превръщането на Москва в идеално гладък паркинг. Тоест Григорова дрънка не просто отвратителни неща, ами на това отгоре те са и глупост. Знак на отчаяние.

 

Знак също така на идиотизъм."

 

Автор: Манол Глишев

 

***

 

Изразеното от автора мнение е лично и не е задължително да съвпада с редакционната политика на ФрогНюз.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 26| 12671 |16.12.2023 Сенсационная новость из Кремля: Путин възражда Коминтерна, български петоколонници в ръководството? . 40| 14111 |15.12.2023 "КостЯтуция": Българският Хамас на копейкиновци ли управлява държавата или има и закони?! Що за нация сме? . 30| 18083 |13.12.2023 А защо не и паметник на Вермахта, като част от историята ни? В Русия едва не продали мумията на Ленин. Захарова - на нарколог  . 36| 12612 |12.12.2023 Те не защитават МОЧА, а партията си и властта, за да живеят щастливо децата им на Запад

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads