Реклама / Ads
0| 6159 |22.12.2023 ФАБРИКА ЗА КЛЮКИ

И Вин Дизел се сдоби с обвинения в сексуален тормоз

.
Вин Дизел
Актьорът Вин Дизел от поредицата "Бързи и яростни" е обвинен в сексуален тормоз от бивша асистентка в съдебен иск, подаден в четвъртък.
 

Според съдебния иск, за който съобщава Vanity Fair, инцидентът е станал по време на снимките на филма Fast Five през 2010 г. Аста Йонасон заяви, че актьорът се е нахвърлил върху нея, докато тя е работила като негова асистентка. Часове след предполагаемото нападение тя е била уволнена, се посочва в иска.


Йонасон съди актьора, продуцентската му компания и сестра му, която работи като президент на One Race Productions, за предполагаема дискриминация, основана на пола, враждебна работна среда, отмъщение и неправомерно уволнение.

 





Адвокатът на Йонасон, Клер-Лиз Кутлай, заяви в изявление, че искът на клиента ѝ цели да подведе под отговорност Дизел и тези, които "са допуснали и прикрили сексуалното му посегателство, за техните крещящи действия".


Представителите на Дизел не са отговорили веднага на молбата за коментар.


Според съдебния иск Йонасон, който има опит в работата за продуцентски компании и "актьори със свръхвисока нетна стойност", е нает от One Race през септември 2010 г. да работи като асистент на Дизел. Тя веднага заминава за снимачната площадка на Fast Five в Атланта, където организира партита и "обслужва" изискванията на актьора, които включват да стои близо до него, за да има "прикритие", докато посещава партита без приятелката си, в случай че бъде сниман с други жени.


Една вечер, скоро след пристигането на Йонасон, се твърди в иска, охраната на Дизел ѝ се обадила и казала, че той не отговаря на телефона, а трябва да напусне стаята си в хотел "Сейнт Риджис". Когато тя информирала Дизел, голият актьор я издърпал на леглото си, се посочва в иска. Според иска Йонасон му казала да спре и се борила да се измъкне от хватката му, като накрая избягала от спалнята към вратата.


Твърди се, че той е поискал от нея да не отваря вратата и е прегърнал насила Йонасон, която казва в иска, че се е страхувала за безопасността си и за работата си. Дизел я опипвал и насилствено я целувал, докато тя го молела да спре, се казва в жалбата, като продължава, че той "тормозел тялото ѝ" и се опитал да свали бельото ѝ.





Според иска предполагаемото нападение е станало дни след като неназован ръководител на One Race е направил сексуални намеци на Йонасон. Твърди се, че ръководителят я е инструктирал да дойде в хотелската му стая, където е свалил дрехите си и се е качил в леглото, като ѝ е казал: "Ела тук". Тя веднага си тръгнала, се посочва в иска. Това лице не е включено в иска.


Часове след предполагаемото нападение от страна на Дизел, Йонасон получава обаждане от сестрата на Дизел, Саманта Винсент, с което се прекратява трудовото ѝ правоотношение, въпреки че е получила похвала за работата си, според жалбата.


"Посланието беше ясно. Г-жа Йонасон беше уволнена за това, че смело се е противопоставила на сексуалното посегателство на Вин Дизел, Вин Дизел щеше да бъде защитен, а сексуалното му посегателство - прикрито", се посочва в иска.


Йонасон продължава да работи в киното и телевизията, но не проговаря от страх, че ще бъде отхвърлена от индустрията, "която има навика да защитава влиятелни мъже и да заглушава оцелелите". Тя решила да проговори, след като се чувства овластена от движенията #MeToo и Time's Up.





Редно е да се отбележи обаче, че например в случая с актьора Кевин Спейси, чиято кариера на практика беше съсипана след обвинения в сексуален тормос, Спейси бе напълно оправдан от съда. Същото се случи и в случая с актьора Джони Деп, който бе обвинен в насилие от бившата си съпруга Амбър Хърд, но съдът отсъди напълно в полза на Деп след дълъг и публичен процес. Деп, подобно на Спейси, се сблъска с много критика и откази от съвместна работа.

 

ФрогНюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5410 |17.12.2023 Гари Олдман: Филмите за Хари Потър и Батман ме спасиха . 0| 4179 |30.11.2023 Вокалистът на Måneskin в романс с бивша звезда на Дисни . 1| 3564 |30.11.2023 Наско Лазаров стана "PR на десетилетието 2023" . 0| 3539 |21.11.2023 Лекарят на Тръмп увери: Бившият президент е в отлично здраве и дори е свалил няколко килограма

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads