Реклама / Ads
0| 3988 |01.06.2022 НОВИНИ

Джони Деп спечели делото за клевета срещу Амбър Хърд

.
Джони Деп
Актьорът Джони Деп спечели делото за клевета срещу бившата си съпруга Амбър Хърд.
 

Седемчленното жури в съда във Феърфакс, Вирджиния единодушно реши, че есето на Амбър Хърд, публикувано във в. "Вашингтон пост", в което тя се описва като жертва на домашно насилие, е оклеветяващо и се отнася до Джони Деп, макар името му никъде да не е споменато. Актрисата трябва да изплати на бившия си съпруг 15 милиона долара обезщетение заради твърденията, навредили на кариерата му и публичния му образ. Тя също ще получи обезщетение от него - в размер 2 на млн. долара.

 

Последното изслушване на двете страни приключи още в петък, 27 май, но седемчленното жури се оттегли за уикенда и заседава цял ден във вторник. Съдията прочете присъдата в сряда, около 15:20 ч. местно време пред Амбър Хърд, защитниците ѝ и адвокатския екип на Деп. Самият актьор не присъства на заседанието.

 

В продължение на шест седмици съдията и журито изслушаха свидетелските показания на двете страни. От представените в съда аудиозаписи, снимки и чатове стана ясно, че връзката на двамата актьори е била много размирна и двамата са имали гневни изблици един към друг. Въпреки това доказателствата и най-вече призованите свидетели наклониха везната в полза на Деп.

 

Несъмнен принос за развоя на делото изиграха адвокатите на двамата актьори. Двата правни екипа се бяха подготвили с голям списък от свидетели и немалко скандални твърдения. Адвокатите на Джони Деп обаче успяха да намерят пробойни в защитата на Амбър Хърд.

 

Заключителните речи на защитниците бяха фокусирани най-вече върху последиците за двамата актьори, предизвикани от големия обществен интерес към процеса.

 

Илейн Бредехофт, адвокат на Хърд, заяви, че искът за клевета на Деп и кампанията за "глобално унижение" са превърнали живота на актрисата в "чист ад".

 

"Това унищожи живота ѝ. То я погълна. Тя получава смъртни заплахи", каза Бредехофт пред журито, цитиран от БНТ.

 

Бенджамин Чу, един от адвокатите на Деп, контрира, че макар 58-годишната звезда от "Карибски пирати" да е имал проблеми с наркотиците и алкохола, той "не е насилник".

 

"Той не заслужава животът му и наследството му да бъдат унищожени от една ужасна лъжа. Умоляваме ви да му върнете името, репутацията и кариерата", каза той на журито.

 

Делото, което беше излъчвано на живо онлайн и по телевизията предизвика фурор в САЩ и сред феновете на двамата актьори по целия свят. Анализатори го определят като един от най-значимите процеси след появата на движението MeToo - заради което много жени проговориха за преживяно физическо и сексуално насилие в холивудските среди. Сред обвинените са режисьорът Харви Уайнстийн, актьорите Кевин Спейси и Джеймс Франко, певецът Ар Кели и други.

 

Една от основните тези на адвокатския екип на Деп бе, че в този случай Амбър Хърд се е възползвала от движението, за да обвини бившия си съпруг в насилие и да навреди на кариерата му.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3130 |01.06.2022 Отложиха делото за екстрадицията на Елена Удря . 0| 3965 |15.05.2022 Украйна спечели „Евровизия“ 2022 . 0| 3368 |10.05.2022 Травма на адвокат отложи делото за екстрадицията на бившата румънска министърка . 0| 3873 |09.05.2022 Олаф Шолц: Путин няма да спечели тази война

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads