Реклама / Ads
0| 4397 |06.02.2024 ЪNDERGROUND

Гонка, откуп и крадена кола: Задържаха 27-годишен мъж в София

.
Задържаха 27-годишен мъж, докато получава откуп от 23 000 лева за крадена кола. Това е станало при акция на СДВР на "Ботевградско шосе" вчера вечер. Задържаният не е криминално проявен.
 

Преди ареста е имало гонка, при която са пострадали няколко полицаи, които са закарани за преглед. Униформените нямат сериозни наранявания, съобщава NOVA. Скъпата кола била открадната преди дни. След това крадците се свързали със собственика и поискали откуп за нея.  





„Служители на СДВР проведоха спецоперация след информация, получена през миналата седмица. Става въпрос за лице, което предлага съдействието си за връщане на МПС срещу имотна облага. Затова днес, в 18:30 часа, веднага след предаването на петцифрена сума, мъжът беше задържан”. Това обясни на брифинг началникът на сектор „Престъпления, свързани с МПС” към СДВР главен инспектор Николай Пелтеков.

 

По думите му мъжът е опитал да избяга с автомобила си от полицията, след като е получил откупа. „При последвалото преследване патрулките са препречили пътя му. Това е и причината четири от полицейските автомобили да понесат щети”, посочи Пелтеков.

 

Всичко започва преди седмица, когато той похищава луксозен автомобил, свързва се със собственика му и иска откуп. Някъде там се стига и до въпросната сума, която е 23 000 лева. Уговарят се за ден и място, на което да бъде предадена колата и сумата – на „Ботевградско шосе”.





Малко след като 27-годишният мъж, за който се оказа, че не е криминално проявен, взема парите и започва преследване. Опитва се да го спре автомобил на полицията, който обаче не е брандиран, но е със сигнална лампа. Заради високата скорост, с която са карали, други два полицейски автомобила, също небрандирани, се блъскат в тях и така се стига до катастрофа с общо четири коли.

 

Двама полицаи са откарани в болница веднага и не са със сериозни наранявания, съобщи Николай Пелтеков, началник на сектор "Престъпления, свързани с МПС". А мъжът, похитил луксозната кола, беше задържан. До късно снощи продължиха разпитите на място.

 

Най-обезпокоителното обаче е, че подобен вид измами - да се искат пари срещу откраднат автомобил - не са рядкост. Дали 27-годишният е част от по-голяма схема за подобни престъпления - предстои да разберем.

 

ФрогНюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 15| 25239 |01.02.2024 Разследващ полицай в ГДБОП, герой от филм за изнудване на АКФ. Какво знаем за жената на “Нотариуса”? . 8| 45952 |01.02.2024 Бойко Станкушев: Съпругата на Нотариуса е била служител на ГДБОП, тоест - легална къртица . 21| 13988 |01.02.2024 Екзекутираха Мартин – Нотариуса, който бе закрилян от магистрати . 3| 5876 |29.01.2024 Криминален психолог: Да се провери как Габриела и майка ѝ са се прибрали от Витоша, след убийството на Пеев

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads