Реклама / Ads
7| 3943 |13.03.2024 СВЯТ

Легион "Свобода России" призова цивилните да напуснат Белгород и Курск, продължават боевете с "убийците на Путин"

.
Източник: Легион "Свобода России"
Съвместно изявление на Легиона "Свобода на Русия", Руския доброволчески корпус и Сибирския батальон, публикуваха трите военни организации днес на обяд. Трите базирани в Украйна руски паравоенни групировки вчера заявиха, че са преминали на територията на Русия и се сражават с правителствените войски там. В изявлението призоваха жителите на Белгород и Курск да напуснат градовете и заявиха: "Убийците на Путин нанасят масирани удари по мирните украински градове от Белгород".
 

"Свобода на Русия" и един руският политик в изгнание Иля Пономарев твърдят, че две села вече са под контрола на "освободителните сили".

 

Във вторник сутрин "Свобода на Русия" публикува видео, за което казва, че е от руско-украинската граница. "Както всички наши съграждани, в Легиона мечтаем за една Русия, освободена от диктатурата на Путин. Но ние не просто мечтаем: полагаме всички усилия, за да осъществим тези мечти. Ние ще върнем земята си от режима сантиметър по сантиметър.", чува се да казва въоръжен войник от легиона.

 





Вчера Сибирският батальон заяви, че "на територията на Руската федерация се водят ожесточени боеве", публикувайки клип, за който се твърди, че показва как нейни бойци влизат в бой с руските правителствени сили.

 

Ето и днешното изявление на военните групи:


"Обръщаме се към нашите съграждани: жителите на град Белгород, служителите на Белгородската администрация и всички, които ни чуят.


Убийците на Путин нанасят масирани удари по мирните украински градове, като поставят позициите си между вашите домове, училищата на децата ви и държавните институции. Всеки ден десетки обикновени невинни хора (предимно жени и деца) загиват при обстрел от Белгород. Обстрелът на Украйна от територията на Белгород трябва да спре!


В тази връзка сме принудени да водим огън по военните позиции, които са разположени в градовете Белгород и Курск.


За да се избегнат жертви сред цивилното население, призоваваме всички незабавно да напуснат градовете.


Призоваваме местните власти да запазят човешкия живот и да започнат евакуация на градовете Курск и Белгород".

 

ФрогНюз




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3321 |13.03.2024 Украйна отново се цели в руски рафинерии . 12| 3277 |11.03.2024 Зеленски за папата: Посредничество между някой, който иска да живее, и някой, който се опитва да те унищожи . 10| 17932 |10.03.2024 Украинските въоръжени сили съобщиха за ожесточени сражения в източната Донецка област . 4| 2978 |09.03.2024 Полският външен министър: Изпращането на войски на НАТО в Украйна "не е немислимо"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads