Реклама / Ads
1| 3321 |13.03.2024 СВЯТ

Украйна отново се цели в руски рафинерии

.
Дронове в атака
Украйна предприе мащабна атака с дронове срещу няколко руски региона за втора поредна нощ. Това съобщиха официални лица в сряда, като повече от 30 дрона бяха унищожени във въздуха над Воронежска област.
 

"Опасността от атака на дронове все още остава", каза Александър Гусев, губернатор на област Воронеж, която граничи с Украйна, в приложението за съобщения Telegram.

 

През нощта повече от 30 дрона са били открити и унищожени от системите за противовъздушна отбрана в региона. Гусе уточни, че има "незначителни" щети по инфраструктурата и жилищните сгради от падащи отломки.

 

Дрон също беше свален при приближаването му към петролна рафинерия в Ленинградска област, съобщи Александър Дрозденко, губернатор на Ленинградска област, в Telegram. Нямаше въздействие върху работата на рафинерията.

 

В Белгородска област падащи отломки от свалени дронове са повредили газопровод и са прекъснали захранването на някои села. Никой не е пострадал, увери в Telegram Вячеслав Гладков - губернатор на Белгородска област, която граничи с Украйна.

 

Четири изстреляни от Украйна безпилотни самолета бяха унищожени над района и някои къщи бяха повредени в град Губкин, добави Гладков. Той също така каза, че град Шебекино е бил обстрелван от украинските сили, като е ранен един човек и е повреден електропровод в града и близките села.


Две жени са отведени в болница, а на други двама души е оказана помощ на място

 

Роман Старовойт, губернатор на Курска област, каза, че системите за противовъздушна отбрана са унищожили най-малко четири изстреляни от Украйна дрона. Той не предостави повече подробности за евентуални щети.

 

Губернаторът на област Воронеж в южната част на Русия съобщи, че системите за противовъздушна отбрана са били задействани няколко пъти в региона за отблъскване на атака с дрон освен Украйна, но не е имало "последствия за цивилни обекти".

Дрон е ударил и рафинерия в Рязанска област, потвърди губернаторът на Рязанска област Павел Малков. Ударът е предизвикал пожар, но няма пострадали.

Близък до правоохравителните органи телеграм канал публикува видео, което показва как дрон се врязва във вече горяща част от нефтения завод. На видеото се чува и стрелба, вероятно това са опити дронът да бъде свален, но не е ясно дали това се случва. Дронът се забива в сградата и се чува силен взрив. Според канал 112 базата е атакувана от три безпилотни летателни апарата. Засегнати са две съоръжения за преработка на петролни продукти.

 

Министерство на отбраната на Русия тази сутрин потвърди, че над руските региони са унищожени 58 безпилотни летателни апарата. За една нощ това е рекорден брой, който се отчита от руските власти.

 

Във вторник Украйна удари цели в Русия с десетки дронове и ракети в атака, която нанесе сериозни щети на голяма петролна рафинерия на "Лукойл" и се опита да пробие сухопътните граници на най-голямата ядрена сила в света с въоръжени пълномощници.

В нощта срещу вторник пък дрон предизвика пожар и в петролна база в град Орел.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 3278 |11.03.2024 Зеленски за папата: Посредничество между някой, който иска да живее, и някой, който се опитва да те унищожи . 10| 17932 |10.03.2024 Украинските въоръжени сили съобщиха за ожесточени сражения в източната Донецка област . 4| 2978 |09.03.2024 Полският външен министър: Изпращането на войски на НАТО в Украйна "не е немислимо" . 4| 2940 |08.03.2024 Байдън и речта пред нацията. Какво каза президентът на САЩ?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads