Реклама / Ads
23| 36509 |21.12.2018 ГЛАСЪТ

Истинската реч на Доган: за Пеевски, ТЕЦ-Варна, Кремъл и мафията-свиня

.
Българкият модел...
Идеята за този текст дойде докато гледах интервю с Теди Москов за новата му пиеса. Един от персонажите в нея – мафиот, - се е превърнал/заприличал на свиня. Вече бях отделил десетина минути – пропиляно време – да прочета поредния „предновогодишен оргазъм“ на Доган и нещата се вързаха. Доган – свиня – мафия – политически цинизъм. Стомана.
 

Състоянието на почетния, главния, капо ди тути капи, лидера, бащицата, хидроексперта и кукловода може да бъде определено дори с купена диплома. Посланието му плаче за диатеза-стрес модел. Тук обаче е наложена мантрата: Той е велик, най-умният политик на прехода. Тези ще минат през биопсихосоциален тест един ден, когато Правителствена стане психодиспансер. Шъ стани, шъ видити. А може и да не видим, защото...

 

Който знае Радичков помни „Убий мухата“. Радичков ни научи, че ако на човек му е влязла муха в главата, няма как да я прогони. По-добре да се ожени. Ако една свиня се научи да яде лайна, няма отучване, допълва мъдро народът… Народът, който някога гледаше прасета преди някои хора да се изродят в тях. Този тест и Доган няма да издържи.  Може да излъже полиграфа, но народния стрестест – никога. Ето нещо от умствения му продукт: „Динамиката на политическото време е много важен феномен. Цикличността на забавяне и ускоряване на темпоритъма на политическото време, понякога с явни признаци на аритмия, трасира проекциите на бъдещето“.

Каква ли муха се върти в главите на бащите на анимизма? И къде щяха да се почешат, ако имаха възможност да чуят това „нещо“?  

За да схванете за какво иде реч, ще се наложи малко инквизиция. „Стана ясно, че прагът на „търпимостта и толерантността” пада рязко, ако определено политическо събитие нарушава комфорта на „гостоприемника”.

Свободата копнее да бъде „разумна свобода”. В противен случай Улицата ѝ зове другото лице на неразумност, ситуативност и емоционалност… Защото Свободата знае от опит, че може да бъде и помитащ всички деструктивен субект на безредието…“.

Ниското равнище на възприемане и разбиране на политическите реалности избива в пара-политически дебати, които постоянно се захранват от самопроизвеждащи се скандални ситуации“.

Не ни е приятно дори да се позамислим, че от началото на прехода милион и половина български граждани са напуснали страната. И според различни социологически проучвания още един милион са в очакване да сторят същото“.

Най-важно е Догановото прозрение, че е нужно програмно правителство, но не и предсрочни избори. Няма никакво противоречие, нали? Няма, защото и сега си имат достатъчно министри.

 

Не се хващайте за пищова.

Теди Москов разказа, че мафиотът от „Аз обичам, ти обичаш, тя обича “ (рекламно, безплатно) се разхождал по сцената със свиня на раменете, под мишница. Свиня, свиня, свиня… С когото искате свързвайте този образ. Прави сте, да знаете.

 

Другарят Доган не говори никога за мафия. Въпреки, че знае най-много. Иска ми се да го попитам някои неща, на които повечето хора имат отговор. Негов няма да получим, но поне да попитам това-онова.

 

  • Г-н Доган, как стана собственик на ТЕЦ – Варна? Пеевски ли ти плати с него за нещо?
  • Защо не ни разкажеш за Делян? Защо го хареса и как го направи събирач? Събирач на знаеш какво и от кого. И как- пази Боже!
  •  Какви са последните инструкции от Кремъл в светлината на дългогодишното ти сътрудничество с руските служби за… демократично-културен плурализъм?
  • Как с Пеевски се оказахте в черния списък на Анкара? Да не би да е заради контрабанда на цигари, финансиране на терористични формации или заради шпионски игри срещу турската държава? А може да е, защото двамата сте най-големите демократи в България?
  • В черния списък ли сте на американското посолство за издаване на визи за САЩ?
  • Какви са отношенията ти, г-н Доган, с американските тайни служби? Издаваш ли на тях какво си хортуваш с руските тайни служби? (Предполагам, че това са безпочвени митове.)
  • Предаваш ли на руските и американските служби тайни имена и списъци, каквито предаде в турското посолство преди 29 години? За списъците на наши агенти и разузнавачи в дипломатически мисии – уточнение.
  • Чувал ли си слуха, че Пеевски предложил няколко папки с компромати за теб и един друг политик на американските служби, за да сключи сделка заради разследването по закона „Магнитски“?
  • Не е ли твоето величие продукт на заплахите ти, че държиш "червеното копче" на етническия конфликт в България? Само питане…
  • Каква е ролята ти в разгрома на КТБ? Какво стана с парите ти в банката – цесия ли ти уреди Пеевски или изгоряха?
  • Кой разпореди разграбването на активите на банката?Защо на такъв виден депесар като Йордан Цонев прякора е Данчо Ментата?
  • Как ти и Пеевски успяхте да поставите под контрол прокуратурата, МВР с всичките й служби и структури, ДАНС, КПКОНПИ, министри, важни парламентарни комисии, правителствена болница, държавни институции и пр.? Това ли е моделът #Кой? Ти ли си неговият баща? (Сплав от ДС, сегашни ченгета, зависими политици, мръсни пари, организирана престъпност, зависими бизнесмени, псевдоучени.)
  • Кои са твоите кукловоди тук? (Външните са ясни, защото са по-видими отколкото ти и те предполагате.)
  • С какви пари, г-н Доган ви купуват яхти и строят резиденции на морския бряг? От членски внос ли са или от спестени заплати?
  • Г-н Доган, сам ли си пишеш т.н. предновогодишни речи за актива на ДПС? Опитвал ли си да прочетеш написаното? Не си го причинявай, честно. Но го причиняваш на нас, а това е лошо. Всъщност ние си го причиняваме, ти не си виновен.
  • Г-н Доган, много хора смятат, че вие сте капо ди тути капи на българската мафия и политика. Така ли е? И защо си го мислят, когато човекът със свинята разхожда по сцената повечето от медиите в тази проскубана държава? Защо милиардите, изсипани в пропаганда, не успява да убеди хората, че ти си най-умният и мъдрият, че си Спасителят? Перке, бе, джанъм?

 

Доган е най-хитрият и брутален политик. Алчен, коварен, отмъстителен. Човек с комплекси и сбъднати мечти. Една от тях е унижението на българите, за да се изнесат милиони оттук. Ибрикчиите тук му стигат. Реализирал е и мечтата да стане приказно богат. Стана също учен и мъдрец. Трите кита на личния му финтъринг – ах, палавите пръсти…

 

Отговори на тези въпроси дължи Доган на всички. Но няма да ги даде. Няма как да признае за скапания ченгеджийски преход, заграбените милиони, мръсните тайни, съсипването на България и българите, ДС, Пеевски, мафията, Москва, Вашингтон, Анкара, Делиормана, софийските вонящи потайности и прочие смрад.

 

Какво ни остава на нас? Мога да го кажа направо, но идва Рождество... Сещам за казаното от Достоевски: Оправдавайте, не наранявайте, но назовете злото зло.

Злото не просто ни е хвърлило око – насилва ни. От време на време ни дава и съвети.

 

Огнян Стефанов

 

П.П. Г-н Доган, сигурно си мислите, че ви мразя или пък вярвате на копоите край вас, че някой - предимно "беглецът в Белград" - плаща да бъдете критикуван и свързван с мафията, с Пеевски и прочие лошотии. Не е така. Истината е, че ти се възхищавам на умението три десетилетия да манипулираш достатъчен брой граждани, за да ти осигуряват това, което имаш. Но си и голям късметлия, че българите не са като някои други нации, иначе знаеш къде щеше да си сега. И се ядосвам на себе си, че не съм направил повече хората да разберат какъв фалшив и мракобесен модел сте наложили.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 21714 |06.07.2016 ЦСКА показа: Да съборим Пеевски, както Берлинската стена . 35| 35959 |15.06.2016 Дайте официално държавата на Пеевски, новият цезар . 0| 16549 |22.03.2016 Пеевски, Цацаров и сие запяха на "птичи език" - "Титаник" потъва . 27| 11182 |28.01.2016 Кой? стои зад контрареволюцията - истинската цел е евроатлантическия ни избор

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads