Реклама / Ads
11| 11463 |16.08.2018 ГЛАСЪТ

Пробойните Цачева и Даскалова в лодката на ГЕРБ могат да я потопят

.
Много са се накамарили в лодката на ГЕРБ, трудно ще ги издържи...
Премиерът обяви, че май шефката на Агенцията по вписванията трябва да си ходи. Прав е, но не май. Зорница Даскалова плаче за уволнение от първия ден, когато е назначена. Заради ходатайството на Пеевски. А след кризата с Търговския регистор това е наложително.
 

Вместо да се оттегли и даде възможност на компетентните да си свършат работата, тя се опитва да гаси гръцки огън с вода. Доказателство за нейната некомпетентност и безотгоорност. Несъразмерният пост винаги води до подобни батаци. За нейно успокоение, скоро подобна участ ще споходи и ментора й. Кукловоди у нас и зад граница вече обсъждат „края на срама“... Няма херой в световната история, който да се е измъкнал безнаказано от свинщините, които е натворил. Ако не сме румънци, ще клечим край реката. Фирдоуси е убийствено точен: Ако се стремиш в живота да издигнеш замък на върха на планината - е достойно. Ако построиш кочина, дори и от злато да е – си остава кочина. Шиши това да си го татуира. Разполага с площ колкото банковата му сметка.

 

Трагедията с Търговския регистър е факт, който дори манипулативните „дописки“ в медиите от/до кочината не могат да прикрият. Защото подобна случка в цял свят се дефинира като катастрофа. Каквито и да са причините, те винаги са плод на човешка грешка, недоглеждани или злоумисъл. Няма Light вариант. Все повече прозират мотиви за ползи от фиаското в Агенцията. Никакви опити „вината“ да се прехвърли на бившия министър Христо Иванов, нито бисерът „случват се такива работи“ на Зорница Даскалова могат да заблудят някого.

 

Истината се видя още първия ден, когато разтревожената физиономия на правосъдния министър Цецка Цачева почна да шикалкави за някакви технически проблеми. Паника и оскъдна компетентност.   

 

Диагнозата: тежки грешки в кадровата политика на ГЕРБ. Нито Цачева, нито Даскалова прилягат на позициите, които заемат. Първата е там по партийна линия и компромис, а втората – по заповед на Щуката. Сиреч на Шиши. Шиши не като умалително – а като нарицателно.

 

Дали премиерът е наясно? Повече от всички останали. И отдавна. Изглежда странно, че не се е справил досега, но запознатите с политическата кухня, знаят, че не е лесна тази работа. Със сигурност някой го убеждава, че Цачева е много харесвана и влиятелна в Плевен и района. Че е ценна за партията. Нищо подобно. Аргументът, че е вярна до гроб на партията и нейните ръководители също издиша. Некадърността се отплаща единствено с проблеми. Затова Цецка Цачева, която не си подаде оставката след провала на президентските избори, бягството на затворници през портала на СЦЗ и поредица други такива, трябва да си ходи. Ако не го проумява, да и се каже така, че да схване идеята. Ще помогне много на тези, които гледа в очите, както кравата Пенка гледаше своя стопанин след екскурзията в Сърбия… Хем ще си спести подобни сравнения.

 

С Даскалова нещата са по-сложни. Дори Борисов да има сто аргумента за отсвирването й – има ги, - ще трябва да се справи и със защитния вал Шиши. Трудно начинание, защото Даскалова е заслужила доверието на Пеевски с ценни услуги. Ако Борисов успее – това ще е малка, но все пак победа над #Кой. :Малка, защото му предстои война на този фронт.

 

Задават се бури – институционални, политически, геополитически дори. Когато заиграе ураган, дори в периферията всичко се тресе. Да държиш на кораба Цецкацачеви и Зорницидаскаловипеевски при такива вълни, е все едно да си туриш въжето на най-високата мачта. България, колкото и да ни се иска, не е Титаник. Малко изкорубено корито сред вълните на световния океан е.

 

Марин Динев

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 15| 16035 |14.08.2018 Министър Горанов задава въпроси, на които е част от отговора . 25| 14097 |12.08.2018 Време е за (всеки)Ден на национален срам . 27| 13904 |10.08.2018 Зоран Заев е лицемер, подхвърли ни шибана динена кора, а не извинение! . 15| 14576 |09.08.2018 Наглостта не е изключение, а правило - спукана ни е работата!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads