Реклама / Ads
0| 25420 |06.07.2015 ГЛАСЪТ

Царя, Местан, Пеевски и Бареков свалят Борисов с план "Център"

.
Мирише им на власт...
Нов изкуствен политически организъм замислят Симеон Сакскобургготски, лидерът на ДПС Лютви Местан, неговата финансова ръка Делян Пеевски и изпадналият в изолация евродепутат Николай Бареков. Това става ясно от зачестилите срещи на изживяващите се като политинженери партийни лидери и активисти в резиденция "Врана".
 
До 8 юни, когато Симеон Сакскобургготски заминава за Мадрид, където е отслужена панихида за синът му Кардам, въпросните лица се събирали тайно почти всяка седмица. Най-чест гост на царя бил Лютви Местан, който първоначално посещавал експремиерът сам с многочислената си охрана, но от края на април до началото на юни той бил придружаван редовно от Пеевски, който също пристигал във "Врана" с цял взвод телохранители. Това съобщиха за Фрог нюз източници от ДПС и НДСВ.

Идеята, най-общо, се състояла в следното: предсрочни избори след местния вот, правителство "Център" взима властта, а "Бойко отива на боклука". Това била схемата, с която се хвалил Пеевски пред личните си банкери от една спасена миналото лято   държавна банка. Така той ги успокоявал, че ще бъде фактор във властта още дълго време и да не се притесняват за многомилионните задължения на свързани с него фирми. Имало и вариант "Б", при който на мястото на БСП като вече употребен и ненужен партньор, се включвала формацията на Георги Първанов АБВ. Центристко управление със социална програма, била политическата платформа на новия политически ГМО.

За да изолират Бойко Борисов, "новите управляващи" щели да му предложат президентския пост. ГЕРБ обаче трябвало да мине за година-две в опозиция. Щели да им оставят някои позиции, за да не секва съвсем финансирането им. По този начин се запазвал мафиотският модел #Кой, одобряван негласно от всички партии.

Триумвиратът в бутиковата партия НДСВ - Станимир Илчев, Олимпи Кътев и ексдепутатът Съби Давидов косвено признаха за плана. След избирането им преди десетина дни, те заявиха, че е много веротно да се обединят с ДПС в либерална коалиция. Всъщност такава е заръката на Симеон Сакскобурготски. Това е и единствената възможност да се докопат отново до властта, коментира жълт активист, бивш царски депутат и приближен до Сакскобургготски. Царят пък обещал да лигитимира продукта в Европа.

На свой ред Лютви Местан написа поздравителна телеграма в стил Бай Тошо, в която се казва: "Във Ваше лице ДПС поздравява присъствието на НДСВ в либералната политика в България, особено важен знак за стабилизиране на системната политика, когато попълзновенията на националпопулизма арогантно деструктивират евро-атлантизма на страната.  По-широк либерален център би участвал със свой принос в голямата инициатива на АЛДЕ за либералния път на ЕС под мотото „Различният път на Европа”.  Колко либерално-джазово, нали?

Към проекта е решил да се пришие и изоставения от депутатите си и съюзниците си Бареков. Той настоятелно обяснавал, колко ще е ценен в новата форма на политическото генно инженерство. За него се застъпил самият Пеевски, с когото Бареков успял да глътне милиони от фирми на Цветан Василев и КТБ в балона "България без цензура", коментираха пред Фрог нюз запознати.

Идеята за този нов проект се родила при една от редките тайни срещи между Ахмед Доган и Симеон Сакскобургготски в началото на тази година. Доган заявил, че за местните избори ДПС ще похарчи между 80 и 100 милиона, за да навлезе в населени места, където досега никога не е печелило. За да се предизвикат предсрочни избори и да бъдат спечелени, като движението си осигурявало минимум второто място, щели да са нужни поне още 200 - 260 милиона лева. Ще ги осигурим, но ни е нужна гаранция, че после ще си ги върнем и ще ги умножим, а това може да стане само ако сме във властта, било условието на Доган. Също и никой да не се меси в престъпното придобиване на активите на КТБ, които бяха умишлено обезценени от квесторите.

Двамата дори обсъждали и трети вариант: Симеон президент, Бойко Борисов премиер в коалиционно правителство с НДСВ и РФ, подкрепяно задкулисно от ДПС и от патриотичните сили, ако влязат отново в парламента.

За целта обаче трябвало да се гарантира на Пеевски "коридор" в чужбина, а тук нито прокуратура, нито ДАНС и НАП да го закачат за далаверите, в които мнозина смятат, че е замесен.

Бивш депутат от ДПС обаче допуска, че целият този план може би е само хитър ход на Доган, с който да отвлече вниманието и да реализира съвсем друга схема, при която ДПС да реализира 100-процентови финансови ползи от властта в най-скоро време. За целта етническата партия трябвало да запази своите наемници на високи позиции в МВР, финансовото министерство, НАП и тайните служби. В същото време да продължи да контролира част от контрабандните канали, главно тези на цигари и да прибира печалбите от тях.

Това не е теория на конспирацията, а грозната истина за задкулисните игри на партиите. Българската политика е брутална, защото е единственият източник на финансиране на партийните централи и лидерите са готови да минат и през трупове, за да реализират личните си цели и амбиции.

 

Екип "Домино"

 

ВАЖНО! ЗА ПЪРВИ ПЪТ! Очаквайте схемите, по които партии ще купуват гласове на местните избори. Как  ще бъдат използвани футбулните агитки и някои фирми за бързи кредити при завземането на властта.  

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 29| 14954 |17.06.2015 Обявете официално, че МВР е на Пеевски - и без това всички знаят . 31| 13975 |14.06.2015 Общество между бунта срещу и триумфа на Пеевски . 40| 16243 |01.06.2015 Окончателно! Пеевски е сивият кардинал в сърцето на Бойко . 92| 27714 |13.05.2015 Истината! 500 млн. засмукали фирми на ДПС и Пеевски от КТБ - I част

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads