Реклама / Ads
28| 15352 |31.07.2021 ГЛАСЪТ

Война е, не плажно ревю. Пламен бил прилежен ученик, а Франсис Дрейк на 12 станал юнга

.
Не романтика, а ”изгорено” съвремие... Източник: Днес
Имаме предложен премиер от „Има такъв народ“. Той ще обяви номинираните за министри, „когато му дойде времето“, както сам заяви пред журналистите. Заваляха мнения, коментари, предположения и анализи. Разбрахме, че кандидат-премиерът е в бизнеса с водни артикули, което предизвика шеги и сарказъм в мрежата. Не закъсняха и питанията, къде е бил по време на миналогодишните протести. Каква е гражданската му позиция за безобразията на прокуратурата, зашеметяващите грабежи, корупцията, свободата на словото, здравеопазването и образованието.
 

Чуват се обвинения, че от ИТН се държали надменно, конспиративно, нелогично, незряло и пр. Само че те имат право да изберат поведение, защото така е решил избирателят. Озадачаващо е отсъствието на лидера Слави Трифонов, но и това е негово право.

Освен това е важно на каква база се правят сравненията. С поведението на доскорошния министър-председател Борисов? С кликата от слуги и чакали край него? С модела #Кой: грабежи, лъжи, манипулации, разрушаване на медийната среда, погрома върху свободата на словото, корупция, прокуратура-палач, разпад на ценностите? Деградацията на доскорошната власт, запратила България на дъното на всички класации в Европа не дава право да сравняваме с "това, което беше“. Наследството е като след преживяна и загубена война. Пълна идиотщина са съветите и апелите да има приемственост в политиката и да се надгражда. Корупцията и демагогията на Борисов ли да бъде надграждана? Приемственост на икономическия и прокурорски тероризъм на Пеевски-Доган ли? Да пази Бог!

 

Тактиката на „изгорената земя“ (опожарената, според други изследователи) се свързва с името на Хаджи Мурат, кавказки водач, аварин по произход, пионер в реализацията на „изгорената земя“ още преди няколко века. Но и в древността е имало подобни тактики.

 

Точно това правеше Борисов, заедно с Пеевски, Доган, Цацаров и Гешев. След нас потоп, е тяхната философия. Погребване на цяла нация под звуците на „Ода на радостта“…

 

България е място за купон, далавери, алкохол и секс, имитиращи държава с химн и герб. Рекетът е най-процъфтяващият бизнес у нас. През последните години е приоритет на самото управление.

 

С всичко това ще се сблъска ИТН и нейното правителство, независимо с каква подкрепа ще се ползва или няма да има такава. Ако се реализира, разбира се. Битки, подлости и засади ще бележат всяка крачка напред.

 

Съдия Фалконе, който се изправи срещу мафията в Италия и бе убит, казваше, че войната с мафията може да бъде спечелена само ако се спрат кранчетата за финансирането й.

 

В „Панорама“ по БНТ служебният финансов министър Асен Василев каза същото и се аргументира с факти за чудовищното ограбване на страната. Може да му се вярва, защото той вече се сблъска с армадата на модела #Кой.

 

И като споменах армада… В историческата битка на англичаните срещу испанската „Непобедима армада“, английският флот е командван от сър Франсис Дрейк – пират, мореплавател, политик, учен, военачалник, инженер, изследовател, участвал в безброй морски сражения. Вторият след Фернандо Магелан, извършил пълно околосветско пътешествие. Той е в основата на голямата победа.

 

България е в ситуация, в която на политиците, които ще се нагърбят с управлението им трябва човек наш Франсис Дрейк.

Освобождението ни бе извоювано (огромна е ролята на Русия по време на Руско-турската война 1877-1878 г.) от свършеното от хора като Ильо войвода, Васил Левски, Стефан Караджа, Капитан Петко войвода, Георги Раковски, Панайот Хитов, Филип Тотю и др., които са воювали под командването на Гарибалди, Първа и Втора легии в Белград, обучение във военна академия, участия в Критското, гръцките, сръбските въстания и българските чети.

 

Искат се много качества, за да поведеш война с мафията и овладените от нея структури в държавните институции и съдебната система. Трябва да знаеш силните и слабите страни на мафията. Не е достатъчно да осмиваш Борисов, че е Тиква и простак – това е лесно. Или да наричаш Пеевски „Шиши“. Тиквата, Шиши, Каскета и Цацата притежават ресурс да въоръжат своя „Непобедимата армада“ и са готови да прегазят всеки, който иска да ги извади от властта.

Търсете адмирал, пират и боец като Дрейк.

 

Кандидат-премиерът Пламен Николов сигурно е умен и успешен бизнесмен, но му трябва много повече от това. На всичките министри ще им трябва. Чака ги война, а не плажно ревю.

Тези, които имат различно мнение или изразяват известни съмнения по избора на Николов и поведението на Трифонов и активисти на ИТН също обичат страната си, желаят да се скъса със старото и да се тръгне напред. Немалко от тях са доказали, че могат да воюват, да падат и да стават, за да продължат битката. Цар Леонид е избрал 300-те спартанци за битката с персите при Термопилите не по физическа сила, а по брой участия в битки и способността да побеждават и оцеляват.

 

Ей такива работи. Но кой ли се интересува от чуждото мнение - българските политици винаги знаят всичко и са гениални.

 

Всъщност Трифонов е доста ясен в посланията: Предлагаме кабинет, ако не бъде подкрепен, вината няма да е наша. И това е тактика, независимо на кой му харесва.

Опасността идва от тактиката на #Кой: Да разцепи противниците на статуквото. Затова ни трябва умен и хитър боец, пълководец ако щете, който да спечели със законови средства една мръсна и жестока война. И такъв ще се появи. През това време българите трябва да извървим своя път, който други народи преминаха отдавна. Не можем да прескочим унгарски, чешки, френски, полски и прочие варианти на обществено съзряване и да се киприм сред демократичния елит с дисагите и тарикатлъците на инж. Ганев, внукът на Бай Ганьо.

 

Дотогава земята ни ще е все така опожарена…

 

Огнян Стефанов

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 52| 14849 |27.03.2021 „Черният лебед“ вещае драматични събития на 4 април. Война, свобода, погром? . 43| 24750 |25.10.2020 От България стартира Карибската криза и разминаването с ядрена война през 1962 г. . 29| 18301 |18.06.2020 Два ареста или гражданска война – това е въпросът . 2| 17254 |18.05.2020 Преди всяка война се краде една хубава Елена

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads