Вторник, 21 Август 2018, 15:04
Frognews

ОЩЕ ОТ ХРАНА И ВИНО

. С ядене и пиене популяризираме България сред туристите С проекта за 12 винено-кулинарни дестинации популяризираме вътрешността на страната пред туристите. Той ще допринесе и за разширяване крилата на сезона и привличане на повече посетители извън активните месеци за пътувания. Това заяви заместник-министърът на туризма Ирена Георгиева на кръгла маса, която се проведе в Габрово, съобщиха от Министерството на туризма. 0| 2869 |31.07.2018 . Куркумата предотвратява загуба на зрението Учени от Лондонския университетски колеж и Лондонския имперски колеж заключиха, че съдържащият се в куркумата пигмент куркумин може ефикасно да се използва за лечение на глаукома в ранен стадий. 0| 3178 |30.07.2018 . Шеф Виктор Ангелов иска да забранят със закон попарата Шеф Виктор Ангелов, който пред пролетта гледахме по Нова телевизия в „Hell’s kitchen“, мрази до дъното на душата си попарата. 3| 5839 |20.07.2018 . Честваме Европейския ден на шоколада Седми юли е Европейският ден на шоколада. Датата била избрана, защото на този ден през 1550 г. е доставена първата партида шоколад от Америка за Испания. 0| 3525 |07.07.2018 . Феран Адрия излиза от кухнята и се впуска в нови приключения Феран Адрия - ”най-влиятелният шеф-готвач в света” - е човек с мисия. ”Почти всички велики шефове по света - с малки изключения - вече всъщност не готвят. Те опитват, командват и създават”, казва той. 0| 3305 |30.06.2018 . Двуметрова торта от череши на празника на Кюстендил За единадесета поредна година Община Кюстендил, съвместно с Института по земеделие – гр. Кюстендил организират Празника на Черешата 2018, който ще се състои на 22, 23 и 24 юни. 0| 4099 |19.06.2018 . Аржентина изпрати 3 тона храна в базата си за Световното по футбол Футболната федерация на Аржентина изпрати 3 тона храна заедно с петима готвачи за Световното първенство по футбол, информира Агенция ”Фокус”. Продуктите са донесени в базата на гаучосите в Бронници, която се намира на 25 километра от Москва. 1| 5127 |11.06.2018 . Въвеждат над 50 % минимално съдържание на месо в колбасите Нови изисквания за хранителните стоки. Вече ще е описано колко точно месо има в колбасите. Вече ще знаем, че когато купуваме кренвирши, съдържанието на месо в тях ще е минимум 50%. Подобни ще се изискванията за наденица и други колбаси. В каймата, съдържанието на месо ще трябва да е поне 70- 80 процента. 2| 4541 |28.05.2018
. Плодово-зеленчуков чипс и смокиново кафе ”сервираха” на екофестивала в Садово Фестивал на екологичната храна в Садово. За втора поредна година посетителите опитаха плодово-зеленчуков чипс, смокиново кафе, десерти от сушено плодове и сурови ядки, а идеята е да има все повече чисти и натурални продукти без изкуствени добавки. 0| 4592 |26.05.2018 . Норвежката сьомга достигна рекордни цени Цената на норвежката сьомга през май достигна рекордните 76,09 крони (9,41 евро) за килограм на фона на повишеното търсене, пише „Блумбърг“. За последната година цената почти се е удвоила. 0| 4339 |25.05.2018 . Ягодите и черешите рязко поевтиняха Евтини ягоди и череши заляха пазара. След като цената на двете стоки доскоро шокираше потребителите, сега сумата за плодовете рязко се понижи. Към края на миналата седмица килограм ягоди на едро излиза 2.25 лева, което е почти наполовина по-ниско като цена. 0| 5257 |21.05.2018 . СЗО: Децата в България са на пето място по затлъстяване в Европа Днес е Европейският ден за борба със затлъстяването. По данни на Световната здравна организация България е на пето място в Европа по затлъстяване при децата. 0| 3928 |19.05.2018 . 200 готвачи правят скара от 36 000 кг месо През 2017 г. малкият град Минас в Уругвай спечели световния рекорд за домакин на най-голямото барбекю. Според BBC News 200 готвачи са се трудили на скара с над 36 000 килограма месо в продължение на 14 часа. 0| 4193 |13.05.2018 . Мусака с коприва - да си оближеш пръстите Мусаката е любимо ястие на българина. Кайма и картофи-всички знаят. Но малцина са опитвали прекрасния деликатес - мусака с коприва. 0| 4459 |12.05.2018 . Златоград за 2 дни ще е столица на родопското чеверме Златоград за два дни ще бъде столица на родопското чеверме. 0| 4263 |05.05.2018 . Софиянци си конкурират бирите За шести пореден път в София ще се проведе конкурс за бира, приготвена в домашни условия, съобщи националната телевизия. 0| 5055 |21.04.2018
Реклама
Реклама

БЛОГОВЕ

Ние използваме "бисквитки", за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия

Разбрах

Вашите лични данни / GDPR

Скъпи потребители,

От 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR. Във връзка с това "Фрог Нюз" EООД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR. Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.

РАЗБРАХ