Реклама / Ads
4| 4355 |03.06.2021 НОВИНИ

Безлов: Пеевски е знаел за доклада предварително и за това не се е кандидатирал за депутат

.
Самият факт, че г-н Пеевски не се кандидатира за депутат, е очаквано събитие, предполагам, че неговата партия е била предупредена за този доклад. За първи път не влиза от много години той. Още като се формираха листите беше ясно, че това няма да стане. Това е в резултат от дискусия на очаквана стъпка. Това е симетрично усилие в политически план. Опитват се да отправят послания за бъдещите действия на икономически силните хора.
 

Това каза пред bTV Тихомир Безлов от Центъра за изследване на демокрацията.


С този акт на САЩ се показва, че хора, които стоят встрани с богатството си, са досегаеми, смята той.


Това е инетресната последица. Големите фигури са стара тема. Г-н Божков е тема на 30 години, а за Пеевски се говори от 2003 и 2004-та, но бих казал, че в темата списъкът е много по-дълъг. Въпросът е в следващите раздавания на карти тези хора да не участват по този начин. Това да го направят преди изборите е знак - за тази видимост на българските нарушавания на правилата и че може да има последици. Други администрации са стигали до дискутиране на опциите,разсъждава той.


Партията на Божков е в списъка на дружествата му. Интересно е как ще реагира съдебната система, интересно развитие предстои през юли, посочи още Безлов.


Г-н Пеевски каза, че неговите адвокати ще искат процес, администрацията знае, че тези доказателства ще се гледат в Американски съд. Доказателствата са премислени и се знае кой би издържал, обясни аналозаторът.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 11967 |03.06.2021 Диана Дамянова: След удара срещу Пеевски, Борисов губи близо една трета от богатството си . 15| 11824 |03.06.2021 Търси се Данчо Цонев. Пеевски се притеснил от липсата му в ТВ ефира тази сутрин

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads