Реклама / Ads
49| 20498 |19.04.2021 ГЛАСЪТ

Борисов като Розенберг на Нюрнбергския процес. Кратък курс за Народния съд за наглеци

.
Борисов показва доклада за Програмата за възстановяване... Източник: Нова тв
Борисов има нов спасителен пояс – Народният съд. Колчем някой в парламента спомене за разследване на милиардните кражби през неговото управление, той изпълзява във фейсбук или дава пресконференция за Нова тв (засилват се съмненията, че е негова и на Пеевски) и възклицава: Ама това е Народен съд! След него папагалите повтарят и вярват, че някой им вярва.
 

Ако все още има такива, то те са зомбирани като онези 913 последователи от сектата на Чичо Джим, които се самоубиват по негово нареждане през 1978 г. в джунглата на Гвиана. Или са като китовете, които сляпо следват своя превъртял водач и намират смъртта си на някой самотен бряг…

 

Борисов и върхушката около него се нуждаят от опресняване на паметта.

 

Вече 11 години в страната управлява олигархо-прокурорско-полицейско-мафиотски режим. Моделът е дело на Доган, Борисов, Пеевски и Цацаров. В последствие е привлечен и Гешев като главен прокурор. "Продуктът" е наричан моделът  #Кой, копие на постсъветския мутренски модел и пр. Резултатът е плачевен и благоприятен за определен кръг.

 

Съдържание на модела:

 

ОЛИГАРСИ: кръгът от приятели и партньори на „бащите“ на модела в задкулисния бизнес. На тях е делигирано правото да топят човки в бюджета на страната и еврофондовете, изсмуквайки милиони и милиарди през обществени поръчки, а нерядко и с пряко възлагане. Примерите са десетки, вероятно и стотици. За няколко години тези хора, някои от които откровени бандити и клиенти на службите преди време, но закриляни от „бандата на четиримата“, овършаха каквото имаше за овършаване и станаха приказно богати. Което осигури последното място по доходи на българските граждани в ЕС.

 

ПРОКУРАТУРА: Държавното обвинение е независимо само на книга. Членовете на Висшия съдебен съвет се избират от политическите сили в парламента на квотен принцип. Години наред най-много представители са тези на ГЕРБ. Там и хората на ДПС, ДПС и някои други партии. Премиерът е в топли връзки с главния прокурор от години. Доказателства колкото искате, дори само изтеклите записи, в които се казва „Ти си го избра“ – за Цацаров, начина по който Гешев го замести като единствен кандидат и пр. са достатъчни сами по себе си. Ролята на Пеевски в контрола и кадруването в прокуратурата е описана освен някои български и в най-големите и авторитетни световни медии. Също в докладите на ЕК и Държавния департамент на САЩ, както и от неправителствени организации. Прокуратурата о години изпълнява полята на бухалка и преследва с особена упоритост и агресивност опонентите на властта. В „черния“ списък са политици, медии, журналисти, бизнесмени, юристи. Срещу председателя на ВКС се води многогодишна и яростна война. Прависти-критици на управлението са обект на атаки и нападки през проправителствените и промафиотските медии. Истински терор пред очите на Европа и света. Повдигнати фалшиви и нелепи обвинения, запориране на имущество, имоти и банкови сметки, непрекъснати ревизии и проверки, арести и пр. Особено усърдно е управлението в превземане на чужд бизнес, рекет и изнудване. Параван - Специализираната прокуратура и Специализираният съд.

МВР и полиция: Репресивна структура на режима. Всички служби и подразделения на вътрешното ведомство са ангажирани в преследване, следене, подслушване и дискредитиране на неудобните. Включително насилие по време на протести, провокации, използване на съмнителни параполицейски структури в потушаване на недоволство или предизвикване на безредици. Повечето важни постове в системата се заемат от подбрани поддръжници и лакеи на режима, много от ях без опит и професионални качества. Не са малко шефовете, включително главни секретари и министри, свързани с криминални босове и групи.

 

МАФИЯ: Управляващата четворка е тясно свързана с босове от подземния свят, участва в в различни трафици през митниците, производството и търговията с дрога, контрабанда на цигари и други стоки и пр. Или ги прикрива.

 

Прибавете поправките в закона, които позволяват да бъде отнемано имущество и финанси на лица, оправдани от съда, което напомня ужасно много Законът за защита на държавата приет през 1924 г. и счита за мракобесен.

 

Да не забравяме, че Специализираната прокуратура и Специализираният съд са като близнаци на първите декрети, които написва Ленин през 208 г. за създаване на извънредни трибунали, което развързва ръцете на прокуратурата и съда да се разправят с критиците на революцията.

 

В същия дух е и правото на прокуратурта да арестува и държи в ареста хора до 8 месеца, без да е доказана каквато й да било вина. Което си е чиста присъда.

 

Всичко това подкрепяно от избрани провластови медии, бълващи пропаганда в защита и прослава на управляващия режим.

 

Всичко това формира истински Народен съд за всички неудобни. По един сравнително нов, но също толкова циничен, брутален и смъртоносен начин както някогашния. Присъдите ги издава още прокуратурата, наказанието се доразвива чрез специализираните структури, после поемат НАП, тайните служби, КПКОНПИ и пр. Попаднеш ли в тази месомелачка – размазан си, както обича да се изразява Борисов.

 

В „Нюрнбергски дневник“ американският психолог, офицер и писател Густав Гилбърт описва свой разговор с Алфред Розенберг, главен идеолог на национал-социализма: За Бога, Розенберг, вие искате от мен да убедя всички, че вие не сте одобрявал унищожаването на евреите, че дори не сте знаели за лагерите и в същото време настоявате да внеса в съда документ, че унищожаването на евреите е напълно оправдано! Това е някакъв ужас!

 

Не е ли прекалено да поставям Борисов и другите от „щаба“ на управлението? По наглост и двуличие са същите. Нацистите са наричали лагерите трудови колонии и възпитателни програми. Досегашната диктаторска дружинка използва словосъчетания като „борба с корупцията“ или „хората искат справедливост“…

Борисов и тези край него признават една единствена своя грешка: Не успели достатъчно добре да докажат на хората колко много са направили за тях. Което е директна препратка към друг известен нацист – д-р Йозеф Менгеле, действал в Аушвиц. Той казвал: Колкото повече правим за вас, толкова по-малко ви се струва, че това е вярно.

 

Борис Петков

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 43| 14586 |18.04.2021 Политическа радиация! Борисов контраатакува – аз съм добрия, а вие идвахте при мен . 52| 25450 |15.04.2021 Защо Борисов се панира и изпрати ”калинка” да внесе оставката му . 33| 15130 |09.04.2021 Единайсет оръжия на Борисов за убиване на опозицията . 63| 14561 |30.03.2021 Борисов в Бяла: За шкембетата на опонентите и други бисери

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads