Реклама / Ads
6| 5909 |25.07.2021 НОВИНИ

Иво Мирчев: С кожата си усещаме силните интереси в НС за това моделът Борисов-Доган-Пеевски да продължи да съществува

.
Ивайло Мирчев Източник: стопкадър, Нова телевизия
С кожата си усещаме как в Народното събрание стоят изключително силни интереси за това моделът Борисов-Доган-Пеевски да продължи да съществува под някаква форма. Натискът е много голям. Това каза пред Нова телевизия Ивайло Мирчев от „Демократична България“.
 

„От тази гледна точка е много важно и комисията „Росенец“, и комисията за ТЕЦ-Варна, и въобще комисията, която да разследва изцяло енергетиката и далаверите на всички нива в обществено-икономическия ни живот, да функционират правилно и да изпълнят целта си. Това е само началото и трябва да довършим тази работа, защото иначе можем да видим един истеричен бивш премиер да се върне под някаква форма в управлението на страната, което би било изключително неприятно“, добави той.

 

По думите му обаче не може да се говори за съживяване на модела Борисов-Доган-Пеевски.

 

„ДПС в случая търси своя нов приемник, за да продължи да съществува. Всички много добре знаем, че в последните години ДПС е целувката на смъртта за всеки. Това е политическата партия, която много отдавна е спряла да защитава интересите на определена общност и се е превърнала в икономическо предприятие. Ние ще направим всичко възможно не само да не намери своя приемник. Ще държим ДПС далеч от властта. Това е един от начините страната да бъде измъкната от корупционния модел, за който говорим вече години наред“, каза още Мирчев.

 

„Демократична България“ няма да има нищо общо с Движението за права и свободи“, категоричен бе той.

 

„Росенец“ е важен, защото там можем да видим как точно този модел Борисов-Доган-Пеевски работи. То е като една огледало“, отчете Иво Мирчев. Той очаква комисията за „Росенец“ да покаже как институциите обслужват Доган и неговите приближени.

 

От комисията, която ще разследва протестите Мирчев очаква да зададе нов тон в начина, по който функционира МВР.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 20| 4799 |07.07.2021 Иво Мирчев: Ще поискаме служителите на НСО от ”Росенец” вече да не са офицери . 59| 16741 |22.06.2021 Ивайло Мирчев: Борисов става и си ляга с мисълта ще бъде ли разследван . 7| 4910 |14.06.2021 Иво Мирчев: Обяснението за язовирите е като това с Мата Хари - абсурдно . 3| 3235 |07.06.2021 Ивайло Мирчев: Фирмата за машините извива ръцете на ЦИК

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads