Реклама / Ads
45| 6482 |16.07.2014 НОВИНИ

Кадиев: Някой си отмъщава на България!

.
Георги Кадиев
Целта отдавна не е просто развод между Пеевски и Василев; някой много има да си отмъщава на България и в момента го прави, заяви по НТВ Георги Кадиев от БСП, без да назове конкретно име, за да не създава спекулации.
 

Според него се разрушавали институциите в момента. Преди дни се говореше за специален закон, после се оказа, че няма да има такъв, а вчера отново се затовори за това.

Няма нужда от специален закон, няма нужда и от фалиране на КТБ. Там има достатъчно добри компании, които могат да плащат лихвите по кредитите си, обясни той.

Баанковата криза показа, че БНБ не умее да управлява кризи. А ако умее, но не го иска, значи са за затвор, добави той. Идва и нормалният въпрос - защо с едната банка се процедира така, с другата иначе.

Целта очевидно е не просто да бъде срутена КТБ, а сега следващата цел е да бъдат взети нейните активи, по възможност на по-ниска цена. Ако се тръгне към ликвидация на банката, бъдете сигурни, че някой много ще загуби и някой много ще спечели, каза той.

От една страна паниката ще се успокои, но се създава лош прецедент, а така банките ще стават по-рискови, това не е добър ход, коментира Кадиев специалното законодателство. Трябва обаче добър банков надзор. Не можеш да правиш специален надзор за определени хора.

Сега тръгват номинациите за лидер на БСП. Знам, че  обикновените хора от БСП ме харесват, проблем е партийната бюрокрация, обясни още Кадиев. Хората узряха, че има нужда от промяна. Аз не съм решил, не защото ме е страх, а защото искам да усетя подкрепата от самата партия отвътре. някак като че ли се страхуват от мен, аз съм куче, но не съм злопаметен и не съм интригант. Не искам да си отмъщавам на  Станишев, а а да променя нещо в БСП. Аз съм като германците, винаги съм във форма и винаги във финалната четворка, самоописа се Кадиев.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 25| 6277 |14.07.2014 Капон пред Фрог: Някой иска да изолира Фонда за влоговете . 12| 4960 |09.07.2014 Експерт: Някой се опитва да срути НЗОК със злонамерено говорене . 11| 5135 |08.07.2014 Петър Стоянов: Някой иска България да е сива зона . 14| 5376 |08.07.2014 Кадиев: Бих се кандидатирал за шеф на БСП при реформа

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads