Реклама / Ads
8| 11647 |21.12.2017 НОВИНИ

Ще яде ли свинска пача ДПС на сбирката при Доган?

.
Продукти за една хубава пача...
Ще отлюспи ли ДПС Йордан Цонев и Делян Пеевски? Ще бъде ли мъмрен Хамид Хамид и още неколцина, които се изживяват като най-важните фактори в движението? Какво стана с пресконференцията, която председателя Мустафа Карадайъ обеща на 12 октомври?
 
Къде изчезва периодично Карадайъ и бива издирван от колегите си? Отношенията с организациите на българските турци в Турция и с властта в Анкара? Как да се реагира на ултиматума-препоръка на Алианса на либералите и демократите за Европа, в който членува ДПС за разграничаване на партията от Пеевски. Това са част от горещите въпроси, които активисти и членове на ръководството ще обсъдят тази вечер на срещата при почетния председател Ахмед Доган, коментираха депутати от движението пред Фрог нюз.

Една от най-важните теми ще е и тази за бъдещи партньори при сформиране на следващ кабинет. Това вече е приоритетна задача пред движението, след като вече е в ход стратегията за предсрочни избори. Не е решено обаче с кого би се коалирала партията в бъдеще управление или по-точно кои биха се съгласили да партнират на ДПС. От БСП дали ясно да се разбере, че ще има разговори единствено, ако Делян Пеевски не е част от ДПС. Това разграничаване било важно, за да се разбере, че движението скъсва с мафиотския модел #Кой. ДПС с Пеевски ще остане в изолация и ще бъде обект на остри критики и в бъдеще. Решението е важно, за да се формира и ясна позиция по борбата с корупцията. Доган и кръгът около него ще трябва да преодолеят обществените съмнения, че чрез Пеевски партията контролира за корпоративни интереси ДАНС, прокуратурата, Следствието и повечето от тайните служби. Много от действията на споменатите институции обслужват кръгът „Пеевски, Цацаров, Борисов“, което се приписва на задкулисни договорки и сделки с активното участие на ДПС.

 

Депутати и бивши народни представители от движението се пошегуваха пред Фрог нюз, че на срещата в сараите на Доган може да се сервира свинска пача - знак за края на доминацията на Пеевски в партията. Символично, разбира се. Решаването на този поблем ще даде възможност в движението да се заработи за обединение на откъсналите се членове и нови политически субекти. Дори ДПС да доминира то явно губи позиции, влияние и доверие, а разногласията в местните структури се увеличават, коментират още депутати. Те предупреждават, че има хора в партията, които са свързани с Пеевски по бизнес интереси и са зависими от него, затова ще се опитат да го защитават на всяка цена. Тяхната теза е, че ако Пеевски бъде изолиран, той ще се обърне срещу ДПС и ще стартира медийна компроматна атака срещу доскорошните си колеги и най-вече срещу Доган.

 

Финансовото положение на партията също ще се обсъжда в четвъртък вечерта.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 15| 6593 |26.11.2016 Кънев: Да отрежем свинската опашка на властта . 35| 6068 |14.05.2016 Хвърлиха свинска глава в приемна на Меркел . 10| 5052 |01.10.2014 Ужасно! Пробутват ни вода и свинска мас вместо масло . 26| 8197 |06.05.2014 Социалистите честваха 123 години от сбирката в лозето на Габровски

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads