Реклама / Ads
19| 18537 |30.04.2018 АКТУАЛНО

Октай пред Фрог: Борисов да го провъзгласят за народен артист, Пеевски ни върти познати номера

.
Осман Октай
Премиерът Бойко Борисов се превърна в балкански циркаджия. Страната кипи от протести, а той се прави, че нищо не знае. Прави се на артист, като пуска по някоя сълза. Предлагам министърът на културата да номинира Борисов за народен артист. Вече знаем, че той е художник. Това каза пред Фрог нюз бившият зам.-председател на ДПС и политически анализатор Осман Октай.
 

Когато един човек не може да държи контрол върху управлението на страната, той се оттегля. Не му прилича да хленчи и да си измива ръцете с оправданието, че не знае какво прави държавната администрация отдолу догоре.

Изключително глупаво е да се прави на международен лидер. Смешно е като гледаме как едни хора са пуснати по сутрешните блокове, за да му правят четки. Има зони и отношения, където Борисов и да се скъса, няма как да бъде посредник. Такива са отношенията между Косово и Сърбия, Балканите и Европа, Балканите и Турция, Балканите и Русия. Той поне да беше оправил вътрешните проблеми на страната!

 





Звучи рекетьорски предложението на Борисов АЕЦ „Белене” да се изгради с международно финансиране. Този обект се превърна в символ на корупцията. Самият Борисов го нарича „гьол”. Писна ми ми да ми повтарят магистрали-асфалт. Виждате в какво окаяно състояние са пътищата ни благодарение на корупционните схеми. В същото време Борисов предлага да строи инфраструктурата на Балканите-към Румъния, към Сърбия. Та Борисов не си е свършил работата в страната. Да не би да има магистрала до сръбската граница? Те ни се смеят. Сърбите след война си възстановиха цялата магистрална инфраструктура. Хърватите също. Гърците си „докараха” магистралите до нашата граница. И Румънците също. А къде са нашите магистрали? Тези, които ги имаме, са калпави, защото се краде поголовно. Да отидеш пред европейските лидери да им говориш как трябва да се съединят тези проекти, е много смешно. Чуждите страни няма да ни направят магистрали до Калотина, Кулата, Видин и Силистра. Премиерът ни не си е свършил работата вкъщи, а ходи да се прави на Бай Ганьо из Балканите и Европа. Само в очите не са започнали да ни се смеят.

 

Относно продажбата на 50 на сто от пеевските медии на „Ню Имидж”, Октай обясни: Това стана след като България падна до 111 място по свобода на словото. Няма как сериозна компания от киноиндустрията да купи губещи медии, които се използват за пропаганда на управлението. Единственото обяснение, че сега ще се опитат да прикрият собствеността на Пеевски. Реално ще бъде създадена нова фирма, прикрита зад офшорка и там ще отидат тези 50 на сто от собствеността на медиите му. Тази схема беше приложена и към много други фирми, като „Булгартабак” например.
В същото време на нас ни пробутват номера, че медиите преминават в ръцете на независима американска компания. В самата „Ню Имидж” също има проблеми. Там шефовете бяха забъркани в множество корупционни скандали. Реално ни въртят номера, на които ние вече сме свикнали.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 18| 13246 |26.04.2018 Петър Чолаков за Фрог: Румен Радев плаши ГЕРБ . 3| 7295 |22.04.2018 Футболният гамен, ранил полицаи, сам се предал на МВР . 10| 12392 |05.04.2018 Само във Фрог: Пламен Георгиев и Борислав Сарафов-конкуренти за главен прокурор . 0| 6907 |03.04.2018 Експерт пред Фрог: Внимавайте с великденските храни, отключват болести

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads