Реклама / Ads
63| 8729 |23.10.2015 ПОЛИТИКА

Борисов отрече министри от кабинета да са свързани с Пеевски

.
Бойко Борисов
"Надявам се да не правим внушения, че вотът ще е предрешен. На нас не ни трябват платени гласове. Ние имаме 2 милиона привърженици. Аз даже ги заплашвам моите да не се поддават, защото има всякакви села и паланки, но ние нямаме нужда от платен вот". Това заяви в ефира на Нова телевизия министър-председателят Бойко Борисов.
 
Обадих се лично да проверя как стои въпроса с проверките на джебчийките. Разширени са от 14 на 30, коментира премиерът. Поводът беше лидерът на партия "Солидарност" и националното мешере Христо Младенов, който заплаши с ромски линч журналистка от телевизията, посочи той.

Водещите попитаха Борисов, защо Младенов е обявил, че го подкрепя. "Аз подкрепям Реал (Мадрид), всеки подкрепя някого", отсече министър-председателят в отговор. "Още вчера щяха да арестуват лидерът на мешерето, който заплаши репортер, но той е водач на общинска листа и има имунитет в рамките на един месец. Днес прокуратурата ще поиска от ЦИК имунитетът му да бъде свален", съобщи Борисов. /В случая с ромския лидер журналистката разкри преди дни, че мъжът на жена, изкарвала пари от кражби във варненски молове и вдигнала къща-дворец от това, е включен в листата на тази регистрирана за изборите партия. Има и друга джебчийка, която е снаха на кандидат-кмет от същата партия./

Купуването на гласове дори и в едно село е проблем, защото и от някоя незнайна паланка може да се лепне на човек петно, коментира Борисов. "Изборите са състезание, на което се показва кой колко е силен", поясни той. По думите му е от значение как ще се представят АБВ и ГЕРБ, защото тогава правителството ще бъде атакувано. "Местните избори винаги са повличали крак. Ако се представиш добре, управлението е стабилно", категоричен е Бойко Борисов. "От тези избори ще се прецени колко сме силни ние, Реформаторите и ГЕРБ", заяви още той.

На въпрос дали има министри от кабинета, които са под контрол на Делян Пеевски, Борисов отговори, че няма такова нещо. Той гарантира, че твърденията на Цветан Василев, че финансовият министър Владислав Горанов е зависим от Пеевски, не са верни. Премиерът похвали Горанов за работата му и изтъкна, че той е един добър специалист. Относно отношенията му с президента Росен Плевнелиев, Борисов заяви, че те са прекрасни и няма никакви проблеми по между си.

Бойко Борисов съобщи също, че със сигурност ще има коледни добавки. Те ще бъдат по 40 лв. и ще се раздават на най - бедните пенсионери. Премиерът съобщи, че дори ще има и великденски добавки.

„Призовавам всички да гласуват за референдума и за електронното гласуване”, заяви премиерът. Той посочи, че ГЕРБ са били „за” и трите точки на референдума.

Борисов информира, че имал свой кандидат за шеф на военното разузнаване и коментира поправките в закона за назначаването на Йордан Бакалов:  „В парламента има наш кандидат за този пост и, знаейки че подкрепям Бакалов, решиха да ме заобиколят”, разкри той.

На въпрос „Как се заобикаля министър-председател” Борисов отговори: „Като смениш закона и слагаш критерий. Имаме един депутат, адмирал, който има интерес, всички си го харесват и е пригоден за този пост. Той в никакъв случай не е по-лош от Бакалов. Но така, както го направиха, ме ядосаха и аз призовах президента да го върне”. Той уточни, че става въпрос за Пламен Манушев от Варна.

Премиерът се похвали с повече събрани приходи. „На базата на тези приходи ще дадем добавки на пенсионерите първо за Коледа, после за Великден”, посочи той.

„Понеже много харесвам Мишо Миков и БСП, а основния лозунг на БСП е, че асфалт не се яде, ето сега ще им дам повод да си направят по-добре кампанията”, добави той. Премиерът даде пример с Бобошево, който след откриването на магистрала „Струма” ще бъде на 20 минути разстояние от София. „Варна без магистрала „Хемус” е едно село”, каза той, отговаряйки на упрека на социалистите, че реже предизборно лентички.

Според Борисов е в реда на нещата здравният министър Петър Москов да присъства на откриването на отсечка от магистрала „Струма” – „Нали сме коалиция”.

Борисов разказа и смешна случка от ежедневието на властта. Возил в джипа си Москов, Лиляна Павлова и президента Росен Плевнелиев. Москов притеснено го попитал дали може да запали цигара. „Ако запалим, дали на Росен ще му стане лошо”, попитал той премиера.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 22| 4941 |14.10.2015 Борисов говорил с Ердоган по телефона . 3| 4680 |13.10.2015 Борисов: От значение е газопренасянето у нас да бъде 100% държавно . 41| 6062 |09.10.2015 Борисов: Ако не бяхме паднали от власт, "Южен поток" отдавна щеше да се строи . 10| 5094 |07.10.2015 Борисов: Холандия е сериозен инвеститор в България

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads