Реклама / Ads
0| 7102 |29.03.2016 ПОЛИТИКА

Мехмед Дикме: ДПС ще загине, има много вътрешни проблеми

.
Мехмед Дикме
Това, което наблюдаваме, говори, че предстои да се случат някои интересни неща, които може би в момента текат зад завесите, но за публиката ще станат ясни след време. Това каза земеделски министър Мехмед Дикме по БНР, по повод заявеното намерение на Делян Пеевски да се оттегли от бизнес проектите си в България.
 

Ако доброволно се отказва от бизнеса, може би това ще е единственият случай в България, който аз познавам. Ако излиза в пенсия, му желая приятна почивка. По отношение на "Булгартабак", Мехмед Дикме заяви:

 

За голямо съжаление "Булгартабак" е компанията, която вместо да се развива, тя върви към загиване, залязване на този бизнес в страната. В момента делът на пазарния дял на продуктите вътре в страната е изключително нисък, в сравнение с това, което беше преди 5-6 години. Като че ли проблемите в тази компания са доста сериозни и при всички случаи това ще доведе до преструктуриране на компанията. Вина може да се търси в мениджмънта на компанията.

 

На въпрос тръгва ли "Булгартабак" по стъпките на КТБ, Мехмед Дикме каза:

 

При всички случаи политическите изказвания за една компания и политическата намеса винаги е било във вреда на самия бизнес. И в случая политическото говорене е във вреда на "Булгартабак". В самата приватизация има много неясноти. Това, което трябваше да стане ясно, е кой е истинският собственик на "Булгартабак".

 

"Булгартабак" няма отношение към тютюнопроизводството в България и към тютюнопроизводителите, с изключение на това, че трябва да изкупи неизкупения тютюн в края на компанията, добави още бившият министър.

 

Попитан възможно ли е Ахмед Доган отново да застане начело на партията, Мехмед Дикме отговори: ДПС има много сериозни вътрешни проблеми и те не са отсега, те са от 7-8 години. Когото искат да докарат и направят лидер на ДПС, без да се промени политиката на ДПС, тя ще загине като политическа формация. ДПС трябва да се реформира. Трябва да използват момента да направят една много сериозна конференция, в която да си кажат истината едно към едно в очите, да направят реформите на партията, да се оттеглят всички хора, които изграждат негативния образ на партията и да тръгнат и с десните партии, и с управляващата партия. Това с Ахмед Доган е невъзможно. Ако той се върне в ДПС, то ДПС няма да бъде това, което беше.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 6788 |29.03.2016 Създаването на кюрдска държава срива неоосманските амбиции на Анкара . 0| 5374 |28.03.2016 Миков: Мястото ми е престижно, щом има толкова кандидати за него . 0| 4883 |28.03.2016 ВАС пред дилема: или служи на #Кой или - на закона . 0| 5801 |28.03.2016 Свиленски: Недоволни са само таксиджии в столицата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads