Реклама / Ads
34| 9608 |08.03.2024 ГЛАСЪТ

Екзистенциално: Бойко е недосегаем, но май е и безсмъртен

.
Г-жа Урсула фон дер Лайен е наивен европеец на висок пост. Никой в Букурещ не я предупреди да внимава с дистанцията при среща с булгар, булгар Борисов и тя се оказа в лапите му. Ето ме, избоботил нашия човек, а преводачът надвикал глъчката: hier bin ich. Бойко уверил Урсула, че я подкрепя за втори мандат начело на ЕК, а тя премълчала въпроса за „Пътната карта“ и руски/Турски поток.
 

Борисов тия номера ги умее, няма спор. Може да гледа предано в очите и Путин, и Тръмп, и Ердоган, и Манфред Вебер… Него пък така го гледа ЦК на ГЕРБ. Също и каракачанките му, когато очакват пържолки.

 

И аз вярвах, че ако излезе на светло „Пътната карта“ за строителството на Руски/Турски/Балкански поток през България, Борисов и Теменужка Петкова, ще бъдат поне разпитани в прокуратурата. Колко наивно!

 

Картата излезе и всички съмнения, че Борисов е обслужил Путин и проектът за газопровода развърза ръцете на Кремъл, за да нападне вероломно Украйна, се потвърдиха. Реагираха само няколко медии. Никой в парламента, дори най-ревностни евро-атлантици не повдигнаха темата.

 

Мълчи и прокуратурата, нищо че е сезирана отдавна. Борислав Сарафов имо свои проблеми – да излезе сух от тресавището „Еврото & Нотариуса“, „Осемте джуджета“ и пр.

 

Боян Магдалинчев отново е важна клечка във Висшия съдебен съвет, така че там няма дори да се спомене за разследване по случая с подарените 3 милиарда българска пари на Путин от Борисов.

 

От ДАНС най-вероятно ще докладват на Москва нещо по  въпроса и на президента Радев.Ще им върнат указания.

 

ГДБОП и Икономическа полиция са пълни с хора от времето на Борисов, които са му задължени или зависими от него.

 

Така че Борисов е прав да се хвали с Руски/Турски/Балкански поток. Както се оказа недосегаем за откраднатите стотици милиони от магистралите, така ще стане и за газопровода.

Не го застигнаха Барселонагейт, нито МатаХаригейт и Кюлчегейт, да не говорим за дреболии като поръчан рекет и присвояване на фирми, както твърдяха някакви бизнесмени, набързо изчезнали от хоризонта.

 

Навиква партньорите от ПП-ДБ, но утре ще седне да преговаря с тях и ще им връчи лулата на мира, напълнена с халюциногенни билки...

 

Темистокъл спаси Атина и останалите гръцки полиси, но накрая го изгониха заради съмнение, че без да се допита до народа е платил със сребро за построяване на нови кораби за войната с персите...

 

Великият Цезар го намушкаха в Сената на Рим – на 15 март е годишнина от атентата срещу него.

 

Наполеон спечели войни и покори държави, но завърши самотен и отровен на малък остров.

 

Цар Борис III не изпрати войски на Източния фронт и Хитлер му „взе мярката“.

 

Георги Димитров се отклони на милиметър от кремълската линия и Сталин „реши“ въпроса с него.

 

Борисов обаче лавира и тук и навън. Може да не е чел Макиавели, но знае, че "политиката няма връзка с морала".

 

Той е и Меси. И Месия. И вожд е. Но най-вече е недосегаем.

 

Въпросът е дали е и безсмъртен?

 

Огнян Стефанов

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 23| 15022 |07.03.2024 Възмездието е възможно: Допълнение към един очакван обвинителен акт . 13| 8322 |06.03.2024 Парламентът днес доказа: Българският хоризонт – най-късият хоризонт в света . 7| 7931 |04.03.2024 Царят дава, пъдарят – не. КАТ в Сливен зачеркна министър Стоянов от списъка за ротация с фатмашко поведение . 9| 10563 |04.03.2024 Вопли за справедливост: Вярващите в разследването на Еврото, Трактора и Нотариуса, да отидат на лекар

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads