Реклама / Ads
23| 15021 |07.03.2024 ГЛАСЪТ

Възмездието е възможно: Допълнение към един очакван обвинителен акт

.
Тази любов роди чудовището Турски/Руски поток...
Дълбоката конспирация по укриване на "Пътната карта" за пътя на газопровод през територията на България, подписана от Теменужка Петкова, енергиен министър през 2017 г. и Алексей Милер, шеф на "Газпром", с височайшото указание на Владимир Путин и Бойко Борисов е разбита. Доброто дело дължим на хакерската група "Bg Elves". Разбира се, т.нар. "големи медии" все още се ослушват и очакват указания свише, но фактът е факт.
 

Българите, но също и посолства, Брюксел и въобще всички са наясно каква злокобна роля е изиграл този поток в осигуряване спокойствие на Путин да нахлуе в Украйна. А потокът - Балкански, Турски, а всъщност Руски - бе ударно построен под контрола на Борисов.

 

През 2017 и 2018 г. тогавашният премиер Бойко Борисов е бил сигурен, че Владимир Путин е толкова силен човек, че не може да му противоречи за каквото й да било. За такъв го е смятал и българският държавен глава Румен Радев. Затова двамата се срещат с Путин и приемат с „ентусиазъм“ плана за изграждане на т.нар. Турски поток през българска територия. Още тогава те са били наясно, че проектът обслужва на 100% интересите на Кремъл.

 

През септември 2022 г. сайтът BIRD.bg (съкр. от БРРД – Бюро за разследващи репортажи и данни) публикува информация за секретен доклад на ДАНС за т. нар. газопровод „Балкански поток“. (така го кръщава самият Борисов…)

 

Президентът Румен Радев, премиерът Бойко Борисов и председателите на Народното събрание са се запознали през 2017 г. С документа на ДАНС за проекта за газопровода. В него се казва, че целта на Русия с този проект до 2020 г. да изолира Украйна от газовите доставки. Не е предвидено по тръбата да идва газ за България.






Целта на газопровода, както се вижда от справката на службите, е изцяло в полза на Русия, без газ за България, а да се преустанови преноса през Украйна, ако проектът бъде довършен в срок, което правителството на Борисов реализира.

 

***

16.05.2020 г. Бойко Борисов: "Имате рядък шанс да ви управлявам аз“. Това казва тогавашният премиер по време на инспекция на строителството на газовия интерконектор България-Гърция при селата Орлово и Мандра. И допълва самодоволно: „Колко хубаво строим два газопровода - Балкански поток и интерконектора. То си е социалистическо съревнование, направо! И Русия, и Турция, и САЩ - всички са доволни. Това се дължи само на нас!".

 

Прав е, на него се дължи строителството на Турски/Руски поток през България и забавеното с години строителство на интерконекторната връзка с Гърция. Говори се упорито, че това забавяне не е било случайно – имало натиск от Русия с цел България да не се откъсне от зависимостта от руски газ.

 

Именно Турски/Руски поток е едно от условията, за да започне Владимир Путин кървавата война срещу Украйна. Борисов веднъж подари на господаря на Кремъл куче, но втория път се отчете със стратегически подарък за 3 милиарда лева.  

 

Решенията за този строеж в България се взимат по доста мистериозен начин. Например, договорът с изпълнителя е подписан преди да има решение на съда по обжалване на процедурата. А през цялото време на строежа Борисов инспектира с джипката и по въздух райони на строежа, хвалейки се, че се работи денонощно. Дори заяви веднъж: “Ще му покажа аз на Путин как се строи”.

 

***

Игор Волобуев, който до края на март 2022 г. е бил вицепрезидент на Газпромбанк, а преди това дълги години е оглавявал пресслужбата на Газпром е на съвсем друго мнение. Газпромбанк е ключовата банка в Русия и особено ценна за Путин. Именно чрез нея Европа плаща за руския газ, което освен всичко друго я спасява от сериозни санкции. Над 15 години Волобуев е в ръководството на „Газпром“ и нейната банка, през която минават стотици милиарди.






Ето какво казва той: "Украйна бе дискредитирана като надежден доставчик в очите на европейските потребители. Това даде възможност на „Газпром“ да заяви пред Европа, че е необходимо да се изградят обходни маршрути: Турски поток и Северен поток-2. Така Украйна бе лишена от статут на транзитна държава. Резултатът бе, че обемът на транзита на руски газ намаля значително. Миналата година обемът на транзита беше само 41 милиарда кубически метра. През 2011 г. обемът на транзита през Украйна беше 104 милиарда.

 

Транзитът е достигал 140 милиарда кубически метра и повече. Няма икономическа логика. Чиста политика! В края на краищата беше възможно да се изпомпват всички тези обеми през GTS на Украйна и да не се заравят в земята, да не се заравят на дъното на Черно и Балтийско море. Тази пропаганда успя. Но се стигна до спад на транзита до смешните 41 милиарда. Парите, които Украйна получаваше за транзит на газ са смешни - 3 милиарда долара годишно.

 

Целта беше Украйна да бъде удавена. В това отношение „Газпром” не беше генератор на идеи, той беше изпълнител и всички задачи се спускаха отгоре. Спускаха се директно от Кремъл. От Путин. Всички решения уж от името на „Газпром“ са политически! Така стана с Турски поток и Северен поток-2, за да може Путин да започне войната срещу Украйна.

 

Моя грешка е, че толкова години работих за руското правителство.“

 

Разбирате ли каква роля е изиграл Борисов и негови министри – Теменужка Петкова, например. Подарявайки на Путин Балкански поток, според Борисов, тогавашният български премиер е развързал ръцете на руския президент да започне война срещу Украйна. В тази престъпна касапница всеки ден гинат стотици и хиляди украинци, както и вече стотици хиляди руснаци.

 

И наш политик, министър-председател, лидер на партия продължава да ни внушава, че е направил нещо специално, нещо супер добро за българите и държавата! Всъщност е извършено огромно престъпление, известно като национално предателство.

 

Днес хакерите Bg Elves  възраждат надеждата на обществото, че мръсните тайни на властта няма да останат заключени в сейфове, а извършителите на престъпления към държавата и гражданите, ще стават не просто известни, но и ще попаднат под ударите на справедливостта и възмездието чрез закона.

 

***

Трепереха от Путин заради вменено през годините страхопочитание към Москва и Кремъл. Също и заради зависимости – чрез корупция и компромати.

Путин днес е обявен от Международния съд в Хага за издирване и има издадена заповед за неговия арест за извършени военни престъпления.

 

Борисов и Теменужка Петкова рано или късно ще се изправят пред Темида, но и пред съда на гражданите. Моралната присъда няма да им дава миг покой, независимо от твърденията, които ще чуем от тях, че съвестта им е чиста. Не, не е. Ако им е останала такава…

 

Освен това прокуратурата вече не е вече цацаратура и гешевтура.

 

***

Ли Куан Ю е първият министър-председател на Сингапур. Такъв е от 1959 г. до 1990 г. Той е човекът, който с радикални реформи успява да се справи с корупцията в малката страна и да я превърне в истински рай. По брутен вътрешен продукт Сингапур се нарежда в Топ 10 (между 6-9 място през последните 6 години) в света, а България – на 70-о място. Преди ерата на Ли Куан Ю страната е била на опашката. Работещата съдебна система и преборването на корупцията я превръщат в един от „азиатските икономически тигри“.

 

Ли Куан казва: "Пред мен имаше два пътя. Първият – този на кражбите, като спомогна приятели и роднини да влязат в списъците на Forbes, а хората да останат на гола земя. Вторият бе да служа на своя народ и да изведа страната сред първите десет в света. Аз избрах втория".

 

Борисов и глутницата му избраха ... сещате се кой и продължават да ни тласкат по него.

 

Огнян Стефанов

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 8322 |06.03.2024 Парламентът днес доказа: Българският хоризонт – най-късият хоризонт в света . 7| 7931 |04.03.2024 Царят дава, пъдарят – не. КАТ в Сливен зачеркна министър Стоянов от списъка за ротация с фатмашко поведение . 9| 10563 |04.03.2024 Вопли за справедливост: Вярващите в разследването на Еврото, Трактора и Нотариуса, да отидат на лекар . 22| 12437 |02.03.2024 Манол Глишев: Трети март 2024: очакваният триумф на наглостта

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads