Реклама / Ads
0| 2559 |18.03.2024 СВЯТ

Израелската армия отново разполага войски в района на болница "Аш Шифа" в град Газа

.
Източник: БГНЕС
Израелската армия съобщи днес, че отново разполага войски в района на болница "Аш Шифа" в град Газа, информира ДПА.
 

"Прецизна операция" се провежда в района на болница Аш Шифа, написаха Израелските сили за отбрана (ЦАХАЛ) в публикация в Телеграм в ранните часове на днешния ден. От ЦАХАЛ посочиха, че разузнавателна информация сочи, че високопоставени членове на палестинското радикално формирование Хамас използват силно повредената болница "за провеждане и насърчаване на терористична дейност".





Преди началото на акцията войниците са били "инструктирани за важността на предпазливите действия, както и за мерките, които трябва да се вземат, за да се избегне нанасянето на вреда на пациентите, цивилните граждани, медицинския персонал и медицинското оборудване", предадоха от ЦАХАЛ.

 

Пациентите и медицинският персонал не са длъжни да напускат болницата. Военните отбелязаха, че "ще продължат да действат в съответствие с международното право и срещу терористичната организация Хамас, която действа от болници и гражданска инфраструктура „по систематичен и циничен начин".





Правителството на САЩ също подкрепи израелското твърдение, че Хамас е използвала най-голямата болница в ивицата Газа като команден център и склад за оръжие, уточнява ДПА.

 

Припомняме, че израелските военни нахлуха в болницата "Аш Шифа" в средата на ноември въпреки масовите международни критики. От ЦАХАЛ заявиха, че са открили тунелен комплекс на Хамас там.

 

Израел започна война в ивицата Газа, след като Хамас предприе брутално нападение срещу еврейската държава на 7 октомври 2023 г., при която загинаха около 1200 души, преобладаващата част от тях цивилни.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 2799 |17.03.2024 Израелските въоръжени сили са ликвидирали 18 екстремисти в Газа . 6| 4011 |16.03.2024 21 са загиналите в Одеса след подлия удар на Русия. Украйна евакуира жители на Сумска област /обновена/ . 15| 8148 |15.03.2024 САЩ с предупреждение към Орбан за връзките му с Путин: Иначе ще решим какво да предприемем . 11| 4016 |15.03.2024 ISW: Mирът за Русия означава края на Украйна. Застъпващите се за "преговори" трябва да го разберат

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads