Реклама / Ads
0| 5900 |02.04.2008 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

"Албена" ще разполага с 1000 легла в петзвездни хотели до няколко години

.
Ръководството на курорта няма да повишава цените за почивка през новия туристически сезон и офертите се предлагат както през миналото лято, съобщи Соня Стойчева - зам.-директор "Маркетинг и продажби" в акционерното дружество.
 

"Албена"-АД ще разполага с близо 1000 легла в петзвездни хотелски бази до няколко години, съобщи изпълнителният директор на дружеството Красимир Станев. На 1 юни отваря врати първият висококатегориен хотел в едноименния курорт - "Фламинго", който ще предложи на туристите луксозни апартаменти и студия. Обзавеждането на стаите и фоайетата е решено от дизайнерската фирма "Фоглауър", която е работила за хотелските вериги "Hilton", "Accor" и др.
Още през тази година ще започне реконструкцията на хотел "Арабела бийч", чийто стандарт ще бъде повишен до пет звезди. Ще бъдат инвестирани около 60 млн. лв., за да стане базата най-модерният таласо-център в България, каза Станев.
Курортът ще вложи 40 млн. лв. и за модернизацията на хотел "Добруджа", който също ще придобие категория пет звезди. Двата хотела трябва да бъдат открити през 2010 г., информираха от ваканционното селище.
За новия туристически сезон ще влязат в експлоатация 450 квадратни метра слънчеви колектори в хотелските бази. Курортът кандидатства за финансиране по програма на правителството на Норвегия за изграждане на още 2 000 квадратни метра слънчеви колектори за близо 3 милиона щатски долара, допълни изпълнителният директор на "Албена"-АД.

albena.45.jpg
 снимки Вяра Йовева

По думите му всеки от 40-те хотела в курорта в близко време ще има "слънчев покрив", с който ще се загрява водата в базите.
Ръководството на курорта няма да повишава цените за почивка през новия туристически сезон и офертите се предлагат както през миналото лято, съобщи Соня Стойчева - зам.-директор "Маркетинг и продажби" в акционерното дружество.
Тя допълни, че до 31 май върви промоцията "Първите печелят". Туристите, които направят своите резервации в този срок, ползват 10 на сто отстъпка от цената. Отдихът в хотели - категория четири звезди, като "Арабела бийч" и "Гергана", върви от 110 до 280 лв. за ден по схемата "Всичко е включено в цената".
В хотел "Добруджа", в който стандартът също е четири звезди, нощувка и закуска струват от 65 до 312 лв. Цената зависи от месеца, за който е резервирана почивката, и категорията на стаята, информират от черноморския комплекс. 

Оферти по нови цени се предлагат само за петзвездния хотел "Фламинго", който ще отвори врати на 1 юни, и за хотел "Калиакра", където обслужването ще бъде по схемата "Ultra All Inclusive", допълни Стойчева. Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 6613 |02.04.2008 Вилно селище градят край Каварна . 0| 7363 |02.04.2008 Англичани правят голф игрище в село Драгичево . 1| 4629 |01.04.2008 Основният лихвен процент у нас се повишава до 4,85 на сто . 0| 5342 |01.04.2008 Рушат 193 незаконни обекта по Черноморието

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads