Реклама / Ads
0| 2361 |12.07.2024 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Чепеларе приема Държавното първенство по спускане в планинското колоездене през уикенда

.
Над 100 участници от всички краища на страната ще мерят сили по най-дългото трасе в България
 

На 13-14 юли град Чепеларе и трасето под връх Мечи чал ще приемат елита в планинското колоездене в България за Държавния Личен и Отборен Шампионат по спускане за 2024-та година. Очакват се над 100 участника от всички краища на страната да се включат в едно от най-важните състезания за сезона. 


Арена на надпреварата ще бъде трасето за спускане „Брус Лий“ част от Велопарк Пампорово – Мечи чал, което е най-дългото подобно трасе в България и е любимо на голяма част от родните състезатели и по-напредналите планински колоездачи. 


Благодарение на Община Чепеларе, която е основен партньор на събитието, СК Райдърс Юнайтед и Българска Федерация Колоездене трасето над родопското градче е изцяло възстановено и ще приеме първото си състезание след 4 годишна пауза. Трасето е с дължина от 3500 и отрицателна денивелация от над 700 метра. Стартира от връх Мечи чал и финишира на началната станция на лифта. 


Участниците в състезанието ще трябва да се справят с множество стръмни и скоростни отсечки, корени, камъни и големи скокове, а най-бързите от тях ще получат титлата „Държавен шампион на България“ за 2024 година. 


Участниците в състезанието ще бъдат разделени в категории Деца 13-14, Юноши 15-16, Юноши 17-18, Мъже Елит, Мъже Мастър и Жени. В надпреварата могат да участват само лицензирани състезатели, а в шампионата ще има освен индивидуално и групово отборно класиране.


.

Междувременно летния сезон в Пампорово тече с пълна сила, като всеки ден без почивка работят Велопарк Пампорово, лифтове от Туристически център Пампорово до Студенец и от Студенец до връх Снежанка, както и атракционите в курорта, а от 12-и юли до 8-и септември, включително, всеки петък, събота и неделя за туристи и колоездачи ще работи също и лифта до Мечи чал. 


През цялото лято в комплекса се предлагат много добри оферти за настаняване, като в момента е активна лимитирана ексклузивна оферта на хотел Перелик 5* с включени нощувка със закуска и СПА + анимация за деца и възрастни, и бонус: при закупуване на 2 нощувки – получавате 3, при резервация на 3 нощувки получавате 5, а при 4 платени нощувки получавате 7. 


С Държавния шампионат по спускане ще бъде даден старт на серията от интересни вело събития за Лято 2024. Следващото мероприятие е традиционно едно от най-големите байк събития в България и региона – Пампорово Байк Фест на 26-28 юли. 


По време на феста ще се проведат множество интересни събития и активности, сред които голямо международно състезание по спускане, носещо точки за световната ранглиста, кръг от Детските Даунхил Серии, експо зона, както и концерт на открито на сцената на плац Студенец с популярни изпълнители и музика на живо в събота вечер, 27.07 от 19:00 часа.


Повече информация за всичко интересно, което се случва и предстои в Пампорово-Мечи чал, както и актуални оферти и специални предложения следете www.pamporovo.me и профилите на курорта в социалните мрежи.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4180 |09.07.2024 Средният осигурителен доход расте . 0| 2671 |08.07.2024 Страната ни е с една от най-дългите работни седмици в ЕС - 39 часа . 2| 3307 |06.07.2024 Инфлацията в Европа намалява, у нас е 2,7 процента през май . 1| 4693 |05.07.2024 Разглобяемите къщи на Алберобело или как се укриват данъци?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads