Реклама / Ads
1| 4098 |19.04.2021 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

ЧЕЗ осигури шест нови стипендии за ученици от XII клас

.
Победители в деветото издание на конкурса „Стани стипендиант на ЧЕЗ“ за ученици станаха по двама дванайсетокласници от ПГТЕ „Хенри Форд“ – гр. София, БПГ „Ичко Бойчев“ – гр. Благоевград и ПГТЕ „Христо Ботев“ – гр. Монтана. Те получават стипендии за втория учебен срок на 2020-2021 година в размер на 600 лева и възможност да кандидатстват с оценката от конкурса в четири висши учебни заведения - Техническия университет в София, Колежа по енергетика и електроника, Минно-геоложкия университет „Св. Иван Рилски“ и Висшето транспортно училище „Т. Каблешков“.
 

Тази година финалният трети кръг на конкурса се проведе онлайн на 16.04.2021 г., при пълно спазване на противоепидемичните мерки в страната. До него достигнаха отборите на шест професионални гимназии с електротехнически профил на територията на Западна България - БПГ „Ичко Бойчев“ – Благоевград, ПГ „Акад. С. П. Корольов“ – Дупница, ПГМЕ „Н. Й. Вапцаров“ – София, ПГТЕ „Хенри Форд“ – София, ПГТЕ „Хр. Ботев“ – Монтана, ПТГ „Н. Й. Вапцаров“ – Враца.

 

„Преди всичко искам да ви поздравя за това, че стигнахте до финала на конкурса, въпреки предизвикателствата и условията, в които се готвехте за  състезанието тази година. Запазете своя устрем, желанието за успех и знания. И не забравяйте, добрият екип винаги е част от успеха“, каза Карел Крал, регионален мениджър на ЧЕЗ за България в поздравление, излъчено онлайн пред участниците във финалния кръг.

 

Конкурсът „Стани стипендиант на ЧЕЗ“ е една от най-ранните инициативи на ЧЕЗ за насърчаване на професионалното образование в България. Той стартира през 2012 г. като част от графика на Министерството на образованието и науката за националните състезания по професии. Целта на състезанието е да намери, подкрепи и мотивира талантливите специалисти по електротехника. През годините програмата се разрасна и ЧЕЗ вече осигурява и стипендии на студенти, както и на сираци и полусираци. Повече подробности за „Стани стипендиант на ЧЕЗ“ може да бъде намерена на сайтовете www.stipendiant.com и https://energyforthefuture.cez.bg/.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4249 |05.03.2021 Европа дава 63 млн. евро за нови канализационни тръби в Бургас . 12| 5215 |01.03.2021 Теглим нови 200 млн. дълг следващия понеделник . 1| 4671 |12.02.2021 Нов сезон, нови очила. Но защо? . 1| 5431 |29.01.2021 „Практикер” разширява търговския парк в Шумен с два нови магазина

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads