Реклама / Ads
1| 5701 |12.07.2017 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Експерт: Черноморието ни се превърна в ”гробищен парк”, напълни се с хора, които идват да се балсамират

.
Нашите плажове са се превърнали в индустриални такива! Една машина за обработване на туристи. Те представляват нещо като гробищен парк с успоредно разположени лежанки, на които някакви хора идват, започват да се балсамират известно време, след което лягат и застиват в една поза.
 
Това не е свободата на човека, каза Румен Драганов от Института за анализ и оценка на туризма в студиото на телевизия България он ер".

Според него, идеята на Министерството на туризма за този сезон да въведе базисна цена на чадърите и шезлонгите на българските плажове от 2-3-4 лева, остана само в сферата на добрите пожелания. Плажовете, които предлагат такива цени, се броят на пръсти. На север от Бургас цените са по-високи от тези на юг.

На плаж Нестинарка чадърът и шезлонгът са 36 стотинки, но шалтето е 5 лв. "Това означава пълен провал на политиката за конкурентоспособност по българското Черноморие спрямо Гърция. Милион и 50 хил. българи годишно излизат в южната ни съседка. Ако проверите в интернет, ще видите как българите казват: "Никога повече българско Черноморие!", посочи Драганов.

Той вижда провалена политика на Министерството на туризма по отношение на конкурентоспособността. Сферата на туризма е очаквала проблемът да бъде решен така, както при бул. "Витошка" в София - чрез тротоарното право.

"Това е проблем на корупция, директно казано, щом може някой да си позволи пред очите на държавата и обществото да нарушава закона, да изпитва чувството на свобода, че никой не може да ни глоби за нищо", категорично заяви Румен Драганов като подчерта, че единствено корупцията е нещото, което пречи на българското Черноморие в момента и което е довело до тази загуба на конкурентоспособност.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 5624 |12.06.2016 Цените за почивка по Черноморието няма да се вдигат . 16| 12692 |27.05.2015 Откриха сезона на алкохолния туризъм по Черноморието . 5| 5121 |07.10.2014 Правят нов кадастър на Черноморието

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads