Реклама / Ads
0| 7059 |26.03.2018 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Експерт: Потребителите да внимават с промоциите по празниците

.
Богомил Николов
Рискови са практиките за продажба на месо, яйца и други храни на открито, без да са минали през контрол. Потребителите обаче трябва да са наясно с това и да имат едно наум, предупреди Богомил Николов от Асоциация ”Активни потребители”.
 
Той коментира пред БНР за какво трябва да внимават потребителите преди Великденските празници при пазаруване и пътуване:

"Потребителите трябва да са наясно с това и да имат едно наум. Като видиш някъде отвън, на улицата, опъната сергия и на нея да се продава такава храна, ти трябва сам да се сетиш, че има риск, а не да чакаш контролните органи да намерят този търговец. Също така трябва да се научим да докладваме такива случаи.", поясни Николов

Независимо от промоциите и намаленията трябва да следим за срока на годност, да не разчитаме само на това търговецът да внимава, да има добра организация и добра съвест, съветват от потребителската организация.

Богомил Николов обърна внимание и върху заблуждаваща реклама на хотелите, много от които все още се представят със стари снимки отпреди десет години.

"Никой не е застрахован и може да попадне в неприятна ситуация. Важното е да си пазим всички възможни доказателства: снимки, бележки, договорености и така нататък, защото те могат да ни послужат за евентуално предявяване на последваща претенция", каза още Николов.

За пореден път експертите акцентират и върху двусмислени клаузи в договорите, които са неразбираеми за потребителите: "Какво да правим пък с тези огромни договори, които също може да ни се предложат - дали с телекоми или с банки... Обикновено те са вече минимум 30-40 страници и не е реалистично да очакваме, че потребителят ще може да изчете цялото това нещо, а камо ли да го разбере, защото това е сложна юридическа реч."
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 5365 |19.01.2018 БНБ: Банките да внимават с жилищното кредитиране . 4| 8394 |25.10.2017 Експерт: Платихме 40 млрд. рубли на „Россатом” за АЕЦ „Белене” при неин бюджет 54 млрд. . 1| 7922 |14.10.2017 Експерт: Кабинетът се готви да похарчи 1.9 милиарда лева бюджетен излишък през декември . 0| 4914 |06.10.2017 Експерт: Българската икономика се декапитализира, закъсняхме с реформите на пазара на труда

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads