Реклама / Ads
6| 8433 |26.04.2021 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

ГЕРБ бетонира и съпруга на пиарката на Борисов в ”Булгартрансгаз”

.
Източник: БГНЕС
Поредни назначения на хора близки до ГЕРБ в държавните фирми излизат наяве. След обявен без много шум конкурс в директорския борд на държавния газов оператор ”Булгартрансгаз” местата си запазват досегашния му директор Владимир Малинов и съпругът на пиарката на премиера Бойко Борисов Севделина Арнаудова – Делян Димитров.
 

В управата влиза един нов член – Дарина Колева, занимавала се с обществените поръчки по важни проекти на оператора – включително изграждането на газопровода "Турски поток" на българска територия, съобщава mediapool.bg.

 

Кандидатите да управляват "Булгартрансгаз" са имали 10 календарни дни да подадат документите си за участие в конкурса, който се провежда на два етапа – вторият е защита на концепция за развитието на газовия оператор. Желаещи да влязат в съвета са били Малинов, Димитров, Колева и Ромен Кишкин. Последният е отстранен от конкурса, тъй като не отговаря на изискването да има магистърска степен в една от следните професионални области: социални, стопански и правни науки, технически и хуманитарни науки, с направление икономика, финанси, счетоводство и контрол, право, енергетика, строителство, инженерство и други.

 

Така до защитата на концепция са допуснати точно трима кандидати, колкото са и обявените места в борда.

 

Надзорният съвет на "Булгартрансгаз" също е с нов и е в процес на вписване в Търговския регистър. За него конкурсът е обявен на 12 април – почти седмица след парламентарните избори. От стария двучленен състав остава Кирил Георгиев. Колегата му Владимир Митрушев си тръгва, а новите четирима в надзора са Делян Койнов, Снежана Йовкова-Маркова, Стефан Илиев и Николай Стефанов.

"Булгартрансгаз" е поредното дружество от държавната енергетика, в което ГЕРБ бетонира свои хора след изборите. Ускорени бяха конкурсите за набиране на членове на директорските бордове в редица държавните предприятия. Както стана известно, нови шефове с 5-годишен мандат има в БЕХ, АЕЦ “Козлодуй" и "Минпроект".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 18| 4997 |22.04.2021 Парламентът удари ГЕРБ: Наложи мораториум върху сделките за концесии на правителството . 16| 8155 |02.03.2019 Руски поток – ГЕРБ сбъдва големия шлем на Първанов . 9| 8991 |10.05.2018 ГЕРБ опита да заличи лъжите на Борисов от доклада за ЧЕЗ . 27| 24932 |01.11.2017 СКАНДАЛ! Под диктовката на Москва ГЕРБ ”пропусна и последния влак” за добив на газ в Черно море

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads