Реклама / Ads
9| 8173 |10.06.2023 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Хампарцумян: Социалистите имат опит да ни вкарат в беля. Хората да дишат спокойно и да гледат скептично на заплахите на политиците

.
Източник: личен архив
Хората да дишат спокойно и да гледат скептично на заплахите на политиците. Този съвет отправи пред БНТ Левон Хампарцумян по повод удължение на удължения бюджет.
 

Социалистите имат опит да ни вкарат в беля, сподели той по споровете за макрорамката. Важно е икономиката да върви по-гладко и експортът да се увеличава. Новото правителство, по мнението на банкера, е по-прагматично и съветва да си събират ДДС.

 

Кьорав карти не играе, в добри години и кучето си да вържеш и той ще управлява, изтъкна Хампарцумян. Сега обаче сме в лоши години. ГЕРБ знае в кое чекмедже са парите, изтъкна той. Няма логичен аргумент, който да ме убеди, че за 3 дни могат да се дадат 4 милиарда, заяви банкерът. Не се прави така, допълни той. Ключово е как ще вървим напред, смята Левон Хампарцумян и посочи, че е важно да се мисли как икономиката ще стане по-ефективна.

 

Бившият заместник-министър на икономиката Димитър Маргаритов изтъкна, че е по-важно какъв проект на бюджет ще има страната. Липсва гласът на разума, коментира той новото правителство. Според него е важно да има приоритети.

 

Малко е самоцелно да се търси тази сакрална цифра от 3%, убеден е Маргаритов. За него реалистично е да имаме дефицит от около 4,5%. Той е притеснен от свиване на разходите. Маргаритов е против механично свиване на администрацията. Трябва да се овладее спадът в икономиката. Той не изключи кабинетът да изкара дълго в управлението.

 

Всяко правителство идва със заявка да направи ревизия на предходното, коментира Димитър Маргаритов. Няма резултат от усилията за намаляване на инфлацията, по мнението му. Нямало е битка с търговските вериги.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3046 |09.06.2023 Хотелиери трябва да връщат пари по мярката за украинските бежанци, те смятат, че имат да получават . 17| 3580 |08.05.2023 Левон Хампарцумян: Влизането в Еврозоната е ключово за страната . 0| 4380 |29.03.2023 За всички пациенти, които имат нужда от консултация с гастроентеролог-хирург - безплатна консултация в София със специалиста проф. д-р Самет Ярдъмджъ на 08-ми Април 2023 г. . 0| 5549 |23.02.2023 Важните автомобилни течности през зимата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads