Реклама / Ads
0| 4144 |16.06.2022 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Комбинирана пасивна и активна радарна технология за защита срещу въздушни заплахи - HENSOLDT TwinSens

.
TwinSens е решение от световна класа, създадено от комбинацията от две системи HENSOLDT: активен радар TRML-4D и пасивен радар Twinvis, който предлага уникални функционалности и оперативни предимства.
 

Последните конфликти показаха как дронове могат да бъдат използвани с разрушителен ефект за намиране и след това унищожаване на ключови активи. Системите за наземна противовъздушна отбрана се оказаха особено уязвими поради предаването им с висока мощност, тъй като лутащите се боеприпаси или тактическите безпилотни летателни апарати (БЛА) са в състояние да открият и незабавно да атакуват всеки източник на предаване на енергия.


За да даде възможност на крайните потребители да защитят своята територия срещу тези атаки от враждебни ракети и самолети, независимо дали са пилотирани или безпилотни, HENSOLDT комбинира своята система за противовъздушна отбрана TRML-4D (активен радар) със своя световно признат пасивен радар Twinvis, за да създаде уникалното решение TwinSens.


Чрез обмен на сензорни данни между тези две системи, TwinSens предоставя въздушна картина, създадена първоначално без радиочестотни предавания и следователно, без риск системите за наземна противовъздушна отбрана да бъдат открити от вражеските сили. Той подобрява ситуационната осведоменост дори за цели с изключително малък RCS и също така увеличава устойчивостта към съвременните средства за заглушаване, като по този начин подобрява цялостното решение в сравнение с използването на самостоятелни сензори.

 

Twinvis

 

Пасивен радар, който използва съществуващи електромагнитни сигнали от излъчващи и телевизионни предаватели, оценявайки ехото им, когато са отразени от обект. Той остава невидим и следователно не може да бъде блокиран или елиминиран при целенасочено действие – истинско предимство във военната област. Повече от 15 броя на Twinvis вече са продадени.

 

TRML-4D

 

Многофункционален радар AESA в C-диапазона за наблюдение, прихващане на цели и задаване на оръжие, който осигурява разпознаваема въздушна картина на театъра. Той е в състояние да открива, проследява и класифицира различни видове въздушни цели, включително крилати ракети, кръжащи хеликоптери и малки, бързи, ниско летящи и маневриращи самолети. Повече от 50 бройки от семейството на 4D вече са продадени.

 

За HENSOLDT

 

HENSOLDT е водеща компания в европейската отбранителна индустрия с глобален обхват. Базирана в Тауфкирхен близо до Мюнхен, компанията разработва цялостни сензорни решения за приложение в областта на отбраната и сигурността. Като технологичен лидер, HENSOLDT движи развитието на отбранителната електроника и оптроника и непрекъснато разширява портфолиото си въз основа на иновативни подходи за управление на данни, роботика и киберсигурност. С повече от 6400 служители, HENSOLDT постигна оборот от 1,5 милиарда евро през 2021 г. HENSOLDT е листван на Франкфуртската фондова борса.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4458 |10.10.2017 Кредит от Fibank с атрактивна лихва за лекари и стоматолози . 3| 6014 |27.09.2017 Нежни синдикати: КНСБ помоли правителството за ”по-активна политика” по доходите . 0| 5027 |03.08.2009 33 хил. дка атрактивна земя смени собствениците си . 3| 8025 |30.11.2007 Фолк клуб "Рай" подлудява посетителите си с атрактивна програма

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads