Реклама / Ads
1| 5371 |01.02.2010 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Ирландци купиха Телефонната палата в София

.
Телефонната палата в София Източник: Вяра Йовева
Ирландската група компании за инвестиции в недвижими имоти - West Incorporated, подписа договор за покупка на сградата на Телефонната палата в София.
 

Сделката е на стойност 22,5 милиона евро, а планираните инвестиции в проекта ще надхвърлят 100 милиона евро.
Сградата на ул. “Гурко” 2-4 в София е първата телефонна палата, построена в страната. Тя разполага с 6 надземни етажа, разположени върху обща площ от 17 401 кв. м. и се счита за една от емблематичните сгради в столицата.

На този етап от West Incorporated не желаят да разкриват бъдещото предназначение на сградата. Компанията работи с екип от висококвалифицирани европейски и азиатски специалисти, който от 6 месеца проучват възможностите и начините да я превърнат в един уникален културен и социален център, както в България, така и в цяла Източна Европа.
Името и фасадата на Телефонната палата обаче ще останат непроменени.

Моето желание е, след реновирането, тази сграда да се превърне в една великолепна, изпълнена с живот и енергия забележителност на града, която ще предложи на посетителите неповторимо изживяване, комбиниращо историческото, културно и архитектурно наследство с модерния и футуристичен лайфстайл, обяснява Брайън Конийли, собственик и изпълнителен директор на Групата.

Според него проектът не само ще разкрие много нови работни места и ще създаде една отлична работна среда, но ще бъде един значителен източник на приходи за местната и национална икономика.

Екипът, който работи върху проекта, е решен неговото изпълнение да използва всички полезни практики за опазване на екологичното равновесие, като енергоспестяващи и рециклиращи производства и технологии за преработка на отпадъци.

В момента West Incorporated работи усилено в посока привличане на чуждестранни инвестиции в България. Понастоящем компанията е в преговори с големи азиатски инвеститори със сериозен интерес за развитие на бизнес в страната ни. Водят се разговори и с български компании, които имат амбиции и желание да развиват бизнес в други европейски и азиатски държави.

Групата работи по много други проекти в различни сектори (имоти, промишленост, хотелиерство и ресторантьорство) в България, Украйна, Дубай, Пакистан и Великобритания.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 14947 |30.01.2010 София вдига първия небостъргач . 1| 5879 |18.01.2010 Строим метрото в София на пук на кризата . 0| 4921 |18.01.2010 Сметките за парното на софиянци - вече в интернет . 3| 5095 |24.09.2009 Силиконова долина за 50 млн.евро строим в София

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads