Реклама / Ads
1| 5136 |18.10.2024 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Как се стига до димящия вулкан на Санторини?

.
О-в Санторини е едно от най-известните места в Гърция, но и районът около него заслужава внимание. С корабче отиваме до вулканът, разделил острова на малки парченца и все още дими.
 

Неа Камени е действащ вулкан и днес. Извършват се много сериозни наблюдения, за да се следи активността. Изкачваме се до кратера на вулкана, откъдето се открива невероятна гледка.


.

Много е интересно усещането да се разхождаш върху истински активен вулкан. Той изригва периодично, като последното по-голямо изригване е било през 1950 г. Продължило три месеца, но без разрушения и е изпускал само пара. А последното катастрофално изригване е било през 1650 пр. Хр. Тогава големият кръгъл остров се разделя на малки парченца и се образува днешната калдера.

 

На съседния вулканичен остров има минерални извори. Но, за да стигнете до тях, трябва да се плува във вода, дълбока 80 метра.


.

Спираме за малко и на остров Тирасия. Посещението на този остров е като връщане във времето. Така е изглеждал и Санторини някога.

 

Островът е изключително спокоен. Заради малката си площ и липсата на хубави плажове, не е успял да се развие като туристическа дестинация. Въпреки че, ако се качите до горе, гледката към калдерата е също толкова внушителна.

 

Корабчето ни минава близо до Ия. Така можем да се насладим на това красиво градче и от към водата. Както ви разказах Ия е известна с най-красивите залези. Видео от там потърсете в канала на Професия турист.


.

Прибираме се привечер в Периса. Точно в най-романтичното време. Не само залезите в Ия са хубави. Черният пясък и последните лъчи на слънцето те карат да мечтаеш. Водата е толкова спокойна, че едва се обръщат вълните. Мързеливото им полюшване и приятният звук, те карат да се отпуснеш и да се насладиш на момента.

 

Още любопитни неща гледайте в ПРОФЕСИЯ ТУРИСТ или го изживейте с туристическа агенция СОЛВЕКС.

 


Автор: Адриана Русенова

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2543 |16.10.2024 Глобалният публичен дълг ще нарасне до 100 трилиона долара до края на 2024 г. . 0| 2613 |15.10.2024 Епохата на европейската банкова криза приключва с последните продажби на държавно участие . 0| 2766 |16.10.2024 Безплатни консултации с неврохирурга проф. д-р Саит Йозтюрк на 22-ри октомври в София . 0| 2543 |15.10.2024 Безплатни консултации с ортопед в София на 19 октомври 2024 г.

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads