Реклама / Ads
0| 2926 |21.07.2023 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Колоездачи от три континента се събират в Пампорово в края на юли

.
От 28-и до 30-и юли, родопския ни курорт ще бъде домакин на най-голямото “байк” събитие в страната за годината - Пампорово Байк Фест 2023. По традиция и тази година, част от програмата на събитието са голямо международно състезание по спускане включено в календара на Международния Колоездачен Съюз, носещо точки за световната ранглиста, кръг от Българските даунхил серии и кръг от детския шампионат.
 

До момента заявка за участие в състезанията са дали близо 150 състезатели от общо три континента и десет нации. Сред записаните са някои от най-добрите родни състезатели, както и представители на Гърция, Турция, Република Северна Македония, Румъния, Великобритания, Нова Зеландия, Франция, Италия и Шотландия, като регистрацията за участие все още е отворена и най-вероятно броят на участниците да се увеличи. 


.

Освен състезателната част на събитието, по време на “Пампорово Байк Фест” ще има още интересни съпътстващи събития, свободни за достъп от всички гости на курорта, които искат да се включат.

 

В петък вечер ще има боулинг турнир, а в събота от 20:00 часа в зала “Родопи” на “Пампорово Конгресен Център” хотел Перелик, ще се състои тематична “Ред Бул Кино вечер” със специална селекция от някои от най-добрите филми за планинско колоездене през годините. 


През целия период на събитието, на плац Студенец, в непосредствена близост до финалната зона на състезателните трасета, ще бъде изградена сцена и ще бъде обособена специална “експо зона”. 


.

На място ще бъдат представени различни колоездачни марки и спортни стоки - велосипеди, консумативи, дрехи, специализирана екипировка и други.

Състезанията по спускане, част от програмата на събитието, са едни от най-атрактивните в планинското колоездене, и в колоезденето като цяло, като на място има свободен достъп за зрители, а трасетата са изключително зрелищни и включват множество стръмни участъци, корени, камъни, скокове, скални дропове и други.


Официален партньор на Пампорово Байк Фест тази година ще бъде международния телевизионен канал Extreme Channel, по който ще се излъчи специален репортаж от събитието в повече от 40 държави по цял свят.


В съботния ден, на 29.07, ще се проведе детското състезание, а в неделя - състезанието за големите. За победителите в отделните категории има подготвен паричен награден фонд от над 3000 лева, както и много предметни награди, предоставени от партньорите на събитието. Пампорово Байк Фест 2023 се провежда с подкрепата на Пампорово АД, Бултрако Моторс, Ред Бул, Керхер България, магазини Стената, Aquamatrix, B.yond, FuryFlow, хотел Перелик, Stanley Bulgaria и други. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 16| 13067 |01.02.2022 Промените са в ход : Със закона за бюджета премахват съдиите по вписванията, променят ГПК, събират агенции . 0| 5147 |06.11.2018 Нова година на три континента с ЕКВАТОР.БГ . 0| 6167 |27.03.2018 Колоездачи превзеха снежните писти на Пампорово за осма поредна година . 2| 8905 |22.03.2018 Петър Кънев: Само от горивата не се събират около милиард лева ДДС

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads