Реклама / Ads
6| 13867 |20.10.2013 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Красимир Дачев: Емо Ротманса управлява в сянка бизнеса с дървесина

.
Бизнесменът Красимир Дачев продължи войната си с бившия депутат от ГЕРБ и учредител на БАСТА Емил Димитров и в предаването "Всяка неделя" на Кеворк Кеворкян по Нова Телевизия. Той обвини Ротманса, че е управлявал в сянка бизнеса с дървесина през главата дори на бившия земеделски министър Мирослав Найденов.
 


Според Дачев хората от бизнеса с дървесина само използвали името на легендата Христо Стоичков.Зад гърба му се правели хиляди нарушения на закона за хиляди тонове дървесина.Бизнесменът обясни, че в момента в законите за горите се чисти с гумичка онова, което се е приело в Народното събрание, когато Емил Димитров е бил депутат.

Много ми е симпатичен, да не се притеснява, защото е легенда, но да разбере, че е използван. Става въпрос за много пари. Затова пускат слух, за да няма въпроси кои са фирмите“, заяви Дачев. „Може би не съм прецизен за него. Някой се крие зад него“, констатира пловдивският бизнесмен. Замалко и да се извини на Стоичков, който, преди дни, го контрира, че с дървесина не се занимава, а само с дърводелци.

Дачев обясни, че българската гора е примамлива хапка за всяка партия, която идва на власт. Потайностите й генерират 200 млн. лв. приходи и всеки, който дойде на власт има интерес от гората. Дачев е най-големия собственик на гора в България – 60 000 декара, след дължавата.

Той разказа как ходи да се моли на определени хора, за да купи дървесина, да му осигурят суровина. А те му отговаряли: „Ще видим“.

Красимир Дачев разказа как от 108 търга на Стоковата борса, 90 са спечелени от две фирми. Фирма от 1000 лв. участва в търг за 12 млн. и го печели и дават цени под началната цена, при положение, че купувам на 90 лв., а те дават цена от 47 лв., разказа Дачев. От справка за участниците в търга само 2 от фирмите имат предмет, горска, дейност, всички други са с търговия, реклама, петрол. „След Емил Димитров изчезнаха тези фирми от правния мир“, констатира Дачев.

Дачев коментира и протестите в София.По думите му ако неговите хора от провинцията дойдат в София, то те нямат да свирят на пиано на жълтите павета, а ще дойдат с кирки и лопати. А те са хиляди. Те не знаят, че аз се моля от министър на министър , на този или онзи в София. Обясни, че всички искат да откраднат пари, но той не дава."От пари пари не стават. Трябва да минат през нещо", категоричен бе Дачев.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 8670 |17.04.2013 Красимир Стойчев продаде поредния си бизнес в България . 27| 8905 |13.01.2012 НАП погнала Красимир Гергов? . 2| 5277 |12.08.2008 Красимир Аврамов: Поевтиняване на хляба засега не се очаква . 1| 6437 |17.02.2008 Красимир Гергов оглави Националния борд по туризъм

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads