Реклама / Ads
2| 12129 |22.05.2024 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Левон Хампарцумян: Банката, в зависимост от клиента, може да предложи и по-добри условия

.
Левон Хампарцумян
"Различните банки имат много подобни начини за оценки на риска, но не са еднакви, човек е добре да се позавърти малко и да види кой какво му предлага и как го оценява. Банката, в зависимост от клиента, може да му предложи и по-добри условия - ако си млад, здрав, с добра работа, по-добрата оферта за кредит е по-възможна. Когато имаме 30 годишен ангажимент, трябва да мислим трезво". Това заяви пред bTV финансистът Левон Хампарцумян.
 

В България чисто културно притежаването на жилище има приоритет в трупането на фамилно богатство. В северните държави предпочитат да наемат, в Южна Европа предпочитат да притежават. Това заяви в ефира на бТВ банкерът Левон Хампарцумян във връзка със затягането на правилата за отпускане на ипотечни кредити от БНБ.


"Италианците изглеждат по-богати статистически от немците, защото италианците притежават, а немците наемат", коментира още той.


По думите му "икономиката на България върви нагоре, хората имат пари, понякога се чудят какво да правят, нормално е, като стандартът расте, да искате да смените жилището, например в район с по-добра урбанизация".

Според него БНБ "нищо ново не се опитва да направи, това са мерки да се поохлади пазарът, те и сега са много меки мерки, нищо не е толкова силно, поскоро е препоръка банките да внимават".


Левон Хампарцумян за еврозоната: Щом ние не бързаме, защо хората, които ще ни приемат, да бързат?!


"БНБ имат в арсенала си и по-твърди мерки, те не виждат причини пазарът да е прегрял, някои анализатори имат по-различно мнение", посочи още той.


"Може да станат по-високи изискванията за самоучастие, цената зависи от риска на кредитополучател. Колкото са по-високи перспективите, толкова по-нисък е кредитът, лихвите са ниски, не трябва да се теглят кредити на ръба на това да могат да бъдат плащани, трябва човек да очаква променливи лихви, всеки човек трябва да прецени буфера си, понякога банките ни пазят от самите нас", обясни още Хампарцумян.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 3814 |21.05.2024 Икономистът П. Ганев: По-ниската инфлация ще успокои "швейцарското правило" за вдигане на пенсиите . 16| 17960 |20.05.2024 Могат да работят, но не искат: Над 1 млн. българи в трудоспособна възраст нито работят, нито учат . 0| 5121 |21.05.2024 NEXT BASKET – Вашият път към онлайн бизнес започва тук . 1| 6884 |17.05.2024 Виенска разходка – винаги е добра идея!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads