Реклама / Ads

13| 10477 |02.04.2015 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Майката на Пеевски продаде къща за 2,34 милиона лева

.
Ирена Кръстева
Бившият депутат от „Атака“ и кандидатза кмет на София Николай пехливанов е купил триетажна къща от Ирена Кръстева – майката на депутата Делян Пеевски. Сделката станала преди седмица между фирмата „Грийнлайф Сити“ ЕООД на Пехливанов и „Балканска медийна компания“ ЕАД. Стойността е 2,34 милиона лева. Същия ден имотът бил ипотекиран в „Булбанк“ за 1,5 милиона лева, показва справка в Имотния регистър.
Имотът се намира в центъра на София, на ъгъла на улиците „Асен Златаров“ и „Върбица“. Фирмата на Кръстева продава освен къщата на три етажа (всеки от които е средно по 150 квадратни метра, и земята под нея, която е с площ от 400 квадратни метра.

Имотът е собственост на „Балканска медийна компания“ от началото на 2012 г., когато е купен за 1.89 милиона лева от друга фирма. На 17 март 2014 г. къщата и парцелът са ипотекирани от фирмата на Ирена Кръстева за 6,4 милиона лева в Корпоративна търговска банка. Два месеца по-късно КТБ е поставена под особен надзор. В края на 2014 г. ипотеката върху имота е заличена от Имотния регистър. Това става по искане на квесторите, които уведомяват Агенцията по вписванията, че изтегленият девет месеца по-рано кредит от 6,4 милиона лева е изцяло погасен, уточнява "Капитал"

През дружество „Балканска медийна компания“ Кръстева купува над 20 имота из цялата страна, като според Имотния регистър стойността на сделките е 17 милиона лева. Сред имотите има апартаменти и къщи в центъра на София, ресторант в Драгалевци, части от парк-хотел „Берлин“ в Бояна, апартаменти в Слънчев бряг.

Продавачи на някои от имотите са фирми на рекламния бос Красимир Гергов (къща на ъгъла на ул. „Оборище“ и бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“), на бившия спортен министър Васил Иванов-Лучано (ресторант „Ривър Сайд“ в Драгалевци), както и свързаната с основателите на „Винпром Пещера“ „Галакси пропърти груп“ (апартаменти в Слънчев бряг) и др.

Николай Пехливанов е бивш служител на Дирекцията за национален строителен контрол (ДНСК). През 2004 г. той започва частен бизнес и в момента е собственик на групата от фирми  за недвижими имоти „Грийнлайф“.  През 2009 г. Пехливанов е избран за депутат от „Атака“, като става зам.-председател на Комисията по регионална политика и местно самоуправление. Две години по-късно е кандидат за кмет на София от същата партия.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. 1| 5106 |04.12.2014 Туристическите пакети за 8 декември и Нова година вече разпродадени . 33| 22950 |17.11.2014 СКАНДАЛНО! Как Пеевски изчисти заема за Лафка в КТБ . 8| 9147 |29.11.2013 Васил Божков продаде завода за кораби . 4| 8990 |21.05.2013 „ВИНПРОМ ПЕЩЕРА” продаде инвестиционния си бизнес в земеделски земи
Реклама / Ads
БЛОГОВЕ