Реклама / Ads
0| 4468 |08.11.2021 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Безплатни консултации за пациенти с гръбначни заболявания с неврохирурга Доц. д-р Салим Шентюрк – София-19 ноември, Пловдив-20 ноември, Бургас-21 ноември

.
Доц. д-р Салим Шентюрк
На 19 ноември в София, 20 ноември в Пловдив и 21 ноември в Бургас с голямо удоволствие посрещаме турския неврохирург - Доц. д-р Салим Шентюрк. Авторитетният неврохирург от турската болница „Мемориал Бахчелиевлер“ Истанбул ще проведе БЕЗПЛАТНИ КОНСУЛТАЦИИ на български пациенти с гръбначни заболявания на 19 ноември в София, 20 ноември в Пловдив и 21 ноември в Бургас. Той ще гостува по покана на управителя на ЗИЦ “Медикъл Караджъ“ – Звезделина Лютфи и в рамките на инициативата на здравния информационен център за предоставяне на достъп до най-иновативните и модерни технологии в медицината.
 

Доц. д-р Шентюрк е сред водещите специалисти в Турция за операции на гръбначния стълб . Той е изключително търсен неврохирург, както от български пациенти, така и от пациенти от цял свят.

 

Всички пациенти със заболявания на гръбначния стълб и гръбначния мозък, могат да се възползват и да проведат безплатна консултация с неврохирурга, относно възможностите за лечение на своето заболяване. Желаещите да се възползват от БЕЗПЛАТНАТА консултация със специалиста могат да се обадят на телефоните на здравния център-0879 977 402 или 0878 500 940 и да си запишат час.

 

Безплатните консултации с Доц. Шентюрк са насочени към:

 

·         пациенти с вече установени заболявания

·         пациенти, нуждаещи се от второ мнение

·         пациенти, интересуващи се от лечение в чужбина, в частност Турция

 

Кой е Доц. д-р Салим Шентюрк?

 

Доц. д-р Салим Шентюрк е роден през 1982 г. в Трабзон. Получава медицинското си образование в Технически университет „Карадениз“ през 2005 г. Придобива специалност мозъчна и неврохирургия в Университетска болница „Ататюрк“в Анкара през 2007 -2013 г. Завършил е 4-годишни курсове на обучение на Европейската асоциация на неврохирурзите. Завършва задължителната си служба в Учебно-изследователска болница „Чорум“ през 2013-2014 г. Получава званието доцент през април 2020 година.

 

Професионален опит

 

2019 – до момента, Специалист по неврохирургия-Болница Мемориал Бахчелиевлер, Истанбул

2019 – до момента, Специалист по неврохирургия-Болница Мемориал Измет, Истанбул

2019 – 2019 г., Специалист по неврохирургия-Rhode Island Hospital, Род Айлънд, САЩ

2018 – 2019 г., Специалист по неврохирургия- Гръбначен център на Университет Сан Франциско, Калифорния, САЩ

2015 – 2018 г., Специалист по неврохирургия, Университетска болница Коч, Истанбул

 

Основните клинични области на интерес на Доц. д-р Салим Шентюрк включват:

 

Дискова херния-цервикална,торакална,лумбална

Спондилолистеза

Стеноза на гръбначния канал

Сколиоза

Анкилозиращ спондилит (Болест на Бехтерев)

Тумори на гръбначния мозък

Болка в гърба

Проблеми с гръбначния мозък

Фрактура на гръбначния стълб

Синдром на карпалния тунел

Травми на черепа

 

Методи на лечение,които Доц. д-р Салим Шентюрк използва в своята практика:

 

Хирургия на гръбначния стълб

Дискектомия

Операции за стабилизиране на гръбначния стълб (инструментални).

Инжекция в гръбначния стълб

Невроонкологична хирургия

Шунтиране на мозъка при хидроцефалия

Краниотомия

 

В своята практика Доц. д-р Салим Шентюрк прилага ендоскопска хирургия при различни нарушения на гръбначния стълб. Методът за ендоскопска хирургия на гръбначния стълб е приложен за първи път в лумбалната област на гръбначния стълб. Въпреки това не само дисковите хернии, но и много други патологии се лекуват с ендоскопска хирургия на гръбначния стълб. Използва се при хирургично лечение на много заболявания на гръбначния стълб, като хернии на лумбалната област и шията, стесняване на гръбначния канал, гръбначни фрактури, тумори, метастази в гръбначния стълб, лумбални измествания. Работна канюла с камера се вкарва през 7 мм разрез, направен в кожата. През канюлата се вкарват фини инструменти с дължина 4 мм. Увреждането на околните тъкани- мускули, кости е минимално.

 

Ендоскопската хирургия на гръбначния стълб не може да се приложи при всеки пациент. Методът се прилага по преценка на лекаря и в зависимост от конкретната патология на гръбначния стълб.

 

В повечето случаи се прави локална анестезия на зоната, която ще се оперира.  С решение на лекаря и болния е възможна спинална или обща анестезия.

 

Средната продължителност на интервенцията е 25 минути.

 

Понеже повечето операции се правят под местна упойка, пациентите могат да се раздвижат 2 часа след операцията.

 

Пациентите, оперирани по този метод, могат да бъдат изписани в същия ден. Тъй като разрезите на кръста са малки, има само 1 шевна рана и увреждането на мускулите и тъканите е минимално, пациентите могат да се върнат към нормалния живот в рамките на 2-3 дни и да работят в рамките на 1 седмица.

 

Желаещите да се възползват от възможността за безплатна консултация с Доц. д-р Шентюрк на 19 ноември в София, 20 ноември в Пловдив и 21 ноември в Бургас , трябва да си запишат час предварително на:

 

·         телефон: 0879 977 402 или 0878 500 940

·         да заявят желания от тях час онлайн на https://www.medikara.bg/.

 

На място пациентите ще трябва да предоставят медицинските документи и образни изследвания, които са им направени до момента.

 

Имайте предвид, че по време на консултациите няма да бъдат извършвани физикални прегледи. Безплатните консултации се провеждат на база медицинските документи, с които разполагат пациентите към момента.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5094 |02.11.2021 За всички пациенти с репродуктивни проблеми - безплатна консултация със специалиста проф. д-р Джем Фичиджиолу . 0| 4540 |26.10.2021 На 6 ноември 2021г. Проф. д-р Ердал Карайоз, специалист по лечение със стволови клетки и регенеративна медицина ще проведе безплатни консултации в София . 0| 4420 |13.10.2021 Безплатни консултации за бъбречна и чернодробна трансплантация . 0| 4564 |07.10.2021 За всички пациенти с очни заболявания – офталмологът доц. д-р Мурат Хасанрейсоглу ще проведе безплатни консултации на 15 и 16 октомври 2021

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads