Реклама / Ads
0| 4714 |02.12.2021 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Шиене на гоблени и рисуване по номера – хоби за цялото семейство

.
Коледните празници наближават и ни носят със себе си неочаквани изненади, приятни моменти с близките ни хора и жадувани подаръци. Това вълшебно време ни напомня защо сме заедно и колко много значим един за друг. А какво по-хубаво от това да разнообразим тези моменти с интересни и занимателни дейности?
 

Шиене на гоблени, рисуване по номера, ръкоделие – това не са „самотни” хобита, които трябва да пазим само за себе си. Вярваме, че ще изпитате още по-голямо удовлетворение, когато се наслаждавате на любимите си занимания в компанията на най-близките ви хора. Споделените моменти ще ви направят по-сплотени, но и ще ви дадат толкова много нови теми за разговор.

 

Ако все още смятате, че близките ви хора не биха проявили интерес към  шиене на гоблени, рисуване по номера или ръкоделие, вижте тези 5 причини да ги мотивирате да го направят:

 

1.Общите хобита и интереси ви карат да се чувствате един екип

 

Практикуването на общи хобита намалява напрежението в семейството, засилва усещането, че сте един екип и задълбочава приятелството помежду ви. Сигурни сме, че за децата шиенето на гоблени, рискуването по номера и ръкоделието биха били много интересни, дори и само да наблюдават.

 

Можете да включите в общите ви занимания и диамантени гоблени, защото те са по-лесни за изпълнение и изглеждат атрактивно. Всеки член на семейството може да се включи с идеи и предложения как да подобрите изпълнението.

 

Само си представете колко горди ще бъдат децата ви, когато закачите на стената техния шедьовър, създаден с рисуване по номера или пък гоблен, за изработването на който са се включили с ентусиазъм.

 

2. Шиенето на гоблени, диамантените гоблени и рисуването по номера ви мотивират да създавате градивни семейни навици

 

Колкото повече време отделяте семейно на шиенето на гоблени, лепенето на диамантени гоблени или рискуването по номера, толкова по-рядко ще се сещате за телевизора, компютъра или за смарфона.

 

Технологиите правят хората самотни и ги отчуждават един от друг. За разлика от тях, дейности като шиене на гоблени или рисуване по номера правят точно обратното – сближават ви. Без да осъзнаете, ще сте формирали полезни семейни навици, предизвикващи повече усмивки, интересни разговори и прояви на съпричастност, грижа и внимание.

 

3. Занимания като шиене на гоблени и рисуване по номера мотивират децата да придобиват нови умения

 

Ако ги научите на основните техники в шиенето и рисуването по номера, те ще ви изненадат с креативност. Интересен гоблен за шиене, подходяща картина за рисуване по номера или диамантен гоблен са брилянтни подаръци за едно дете. Придобитите нови умения ще отключат творческия му потенциал и безкрайните му таланти.

 

Тези дейности също така подобряват концентрацията на по-разсеяните деца, стимулират когнитивните умения, учат на труд. След 6-7-годишна възраст вашето дете е достатъчно голямо, за да направи първите си стъпки в шиенето на гоблен, изработването на диамантен гоблен и ръкоделието.

 

4. Можете заедно да освежите дома си

 

Готовият гоблен е перфектната украса за дома, а чувството, че всички заедно сте участвали в неговото създаване, е незаменимо. Това ще ви даде повод за гордост пред вашите гости, когато споделите, че този красив гоблен е дело на цялото семейство.

 

5. Рисуването по номера е най-добрата семейна арт терапия

 

Опознайте другия и безопасно изследвайте неговите емоции, предпочитания и способности. Стимулирайте го да говори за тях. Можете да научите много само като наблюдавате. Работете заедно и анализирайте чувствата, които рисуването провокира. Общата ви дейност ще отговори на много ваши въпроси.

 

Терапевтичната сила на шиенето на гоблени и рисуването по номера е мощна превенция срещу депресивни състояния, които често се проявяват с падането на температурите. Ограничените разходки и затварянето вкъщи ни носят щедри дози меланхолия. Вместо да изпадаме в мрачни настроения, можем заедно с близките си хора да открием вдъхновение в създаването на красота.

 

Създайте прекрасни спомени и незабравими моменти с най-добрите коледни подаръци – диамантени гоблени, гоблени за шиене, фантастични картини за рисуване по номера. А може би под елхата ще откриете и своя мечтан подарък, свързан с любовта ви към ръкоделието.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4439 |01.12.2021 Над половин милион българи ще пътуват в страната за Коледа и Нова година . 0| 5000 |02.12.2021 Черният петък ще предизвика недоволство сред европейците . 1| 4532 |30.11.2021 Българите от ЮАР ще бъдат поставени под карантина у нас . 0| 5468 |30.11.2021 Betano бонус код за големия лидер на Манчестър Юнайтед

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads