Реклама / Ads
0| 4949 |10.02.2022 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Кредитен калкулатор - Какво представлява и как се използва

.
Всеки човек, който е взел сериозното решение да тегли кредит, знае колко сложен може да е този процес. Лесно е да се объркаш при наличието на толкова много кредитни компании, банки и предлаганите от тях продукти.
 

Често след като изберете даден кредит онлайн най-трудно се явява ценообразуването на заема. Освен за главницата трябва да се мисли за лихвени проценти, такси, ГПР. Толкова много условия, които лесно могат да объркат кредитоискателите. Тук истинско решение се явява кредитният калкулатор. С негова помощ можете да изчислите, колко точно дължите, да изберете най-подходящия продукт за вас, да сравните кредитни оферти. По-надолу ще разгледаме всичко свързано с кредитния калкулатор.

 

Сигурни резултати с кредитен калкулатор

 

Това е най-доброто, което можете да направите при подбора на кредитни оферти на финансовия пазар. По този начин ще спестите време в пресмятане на всички параметри на заема и ще придобиете по-ясна картина, какво се очаква от вас при покриването на дълга. Това определено ви спестява време и нерви, не е нужно да ходите от офис на офис и да чакате по опашки за да ви разясняват видове кредити и очаквани плащания. 

 

С помощта на кредитния калкулатор може за кратко време да решите, кой заем е най-подходящ за вас и плащанията по него ви устройват и са по силите ви. 

 

След това може да кандидатствате онлайн или да посетите офис на банката или кредитната компания от която сте избрали да теглите кредит. Служител на институцията ще приеме вашата кандидатура и ще минете през процедурата за одобрение. Винаги подавайте точна и вярна лична информация, всички представени документи се проверяват. За всеки случай е добре да сте подбрали две или три оферти и ако ви откажат на първото място да пробвате при друг кредитор.

 

Какво включва кредитния калкулатор

 

Съществуват няколко вида кредитни калкулатора за ваше улеснение. При най-обикновените можете да въведете желаната сума, срока на продължителност на заема и веднага ще бъде калкулирана вашата месечна вноска. Ако първия вариант не ви устройва може да въвеждате различни суми и срокове на погасяване.

 

С по-комплексните калкулатори имате повече възможности. Можете да калкулирате освен сума и период на изплащане също така и лихва, гратисен срок, такси за заявление и разглеждане на документи.

 

Този чудесен продукт може да ви разясни толкова много неща свързани с вашия бъдещ кредит. Ще придобиете представа не само за вноските, но за лихвата и ГПР. С Годишен процент на разходите се изчислява процента на всички разноски, които имате по заема, който ще усвоите. Винаги обръщайте особено внимание на ГПР.

 

Как се използва кредитния калкулатор 

 

Използването на кредитния калкулатор е лесно и интуитивно. Всяка банка и кредитна компания имат различни кредитни калкулатори. Но определено те всички са подобни като функционалност. При всички тях трябва да въведете определени данни и въз основа на тях се калкулира стойността на избрания заем. Добре е да отделите време и да разгледате всички опции на кредитния калкулатор. За да може да го използвате пълноценно.

 

Какво влияе на резултатите на кредитния калкулатор

 

Когато калкулирате зададените параметри, като сума, срок на погасяване и други вие придобивате една добра представа, какво да очаквате. Но трябва да имате предвид, че при изчисляването на лихвените проценти, не се вземат предвид личностните обстоятелства. Лихвата ще се определя и от вашето кредитно състояние посочено в Кредитния регистър.

 

Логично е при чиста кредитна история да получите много по-добри кредитни параметри. Имайте предвид, че ако теглите голяма сума пари с продължителен срок на погасяване, вие се явявате рискови за кредитора и лихвите може да са по-високи.

 

За по-голяма сигурност при калкулирането на заемите не забравяйте таксите. Непременно ги включете за да придобиете максимално точна представа за предстоящия кредит.

 

Практични съвети при използването на кредитен калкулатор 

 

Какъвто и кредитен продукт да изберете винаги се съобразявайте с финансовите си възможности. Трябва да бъдете сигурни, че може да си го позволите, имате добри приходи и доходи. Както казахме кредитният калкулатор е този, който ви дава реална представа, какво може да си позволите. Калкулирайте внимателно периода на изплащане за да видите месечните вноски ще отговарят ли на вашите възможности. Най-добре изберете точно такъв вариант, който реално отговаря на бюджета ви.

 

Всеки запознат с кредитите знае, че те могат да бъдат с фиксирана или плаваща лихва.

Когато използвате кредитния калкулатор сметнете не само основната лихва, но и такава, която е малко по-висока. Така ще имате по-добро разбиране как динамичността на кредитния пазар би рефлектирала на бъдещите ви вноски.

 

Важно е да знаете, че калкулатора може да бъде използван при обединение на задължения или рефинансиране.

 

Заключение

 

От изключителна важност е да използвате кредитен калкулатор. Това е първото нещо, което трябва да направите след като се решите да се възползвате от кредит. С негова помощ може да си разясните параметрите на избрания от вас кредит или кредити. На официалните страници на всяка банка и кредитна компания ще го намерите на видно място. Не се колебайте доверете му се!

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 8474 |30.12.2021 Експертът Пламен Димитров: Ще намалее ли азербайджанският газ за България? Какво прави Булгаргаз? Пак печели Газпром! . 0| 5231 |22.12.2021 Какво представляват билковите тинктури . 0| 5016 |16.11.2021 Разходите растат: За какво харчим най-много? . 0| 5224 |09.11.2021 Какво предлага новата платформа за залози Betano mobile?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads