Реклама / Ads
0| 5464 |14.10.2022 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Играчки Монтесори – създадени с мисъл да предизвикват усмивки, да учат и развиват децата

.
Днес живеем в един материален и дигитален свят. Всичко, което търсим, е на един клик разстояние от нас. Намира се бързо, получава се лесно. Предимствата са много. Има, разбира се, и недостатъци. Децата ни днес не живеят като нас преди, не общуват истински, защото игрите са предимно онлайн, запознанствата – също.
 

У дома си, а едновременно с това и навсякъде другаде, защото компютърът може да те свърже с абсолютно всяко местенце по света и да ти позволи да общуваш с абсолютно всеки човек, където и да не се намира той. И макар да е така, колкото и да те доближава екрана до едно или друго нещо, нищо не може да замени общуването на четири очи.

 

Трудно е да контролираме детството на нашето дете и да го държим далеч от дигиталния свят, след като той е навсякъде около нас и е завладял изцяло и нашето ежедневие. Това, което можем да направим обаче, е да избираме играчките на детето ни с мисъл, грижа и внимание.

 

Днес на пазара се предлага истинско богатство от възможности, всякакви играчки, големи и малки, пластмасови и дървени, интерактивни, творчески, логически и какви ли още не. Сред тях има едни специални играчки, които носят някои отличителни черти и несъмнено заслужават вниманието на всеки родител, искащ да осигури здраве на своето дете, дори чрез играчките, които детските ръчички пипат. Това са дървените играчки Монтесори. Защо са важни и с какво различни от всички останали? Нека разберем.

 

Монтесори е метод, в основата на който стои идеята, че обучението и възпитанието на децата започва още преди 3-годишна възраст и се случва без манипулиране на поведението чрез наказания или пък награди. Методът се фокусира както върху общуването деца-възрастни, така и върху връзката дете-дете. Методът Монтесори носи името на д-р Мария Монтесори. Именно тя развива идеята за спонтанното и случващо се естествено обучение при децата. Тя създава този образователен подход, чрез който децата се окуражават да бъдат активната страна, да взимат сами решения и да учат всичко за околния свят, посредством игра.

 

Играчките Монтесори предлагат на децата едно сензорно преживяване, което подтиква мисленето и развива различни умения. Методът работи включително със сетивата на мъниците, позволява им да мислят творчески и разширява потенциала им.

 

Ако искате да сте спокойни, че сте направили правилния избор и сте осигурили на детето си качествена образователна играчка, със стойност и изработена с мисъл, грижа, деликатно и с внимание, Монтесори играчките са вашето решение.

 

В Маустойс ще откриете богато разнообразие от тях. Разгледайте и задоволете нуждите на вашето дете. Да играе, означава да се учи, не го забравяйте.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 5996 |12.10.2022 Какви аксесоари и удобства има за бебешка количка . 1| 3902 |11.10.2022 С близо 5% скача природния газ в Европа . 2| 5142 |11.10.2022 АДФИ откри проблем с обществени поръчки за близо 20 млн. лева . 0| 6277 |11.10.2022 Новото горещо място в сърцето на Пирин

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads