Реклама / Ads

1| 5645 |13.09.2015 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Пампорово надви Сочи и Леви

.
Българският курорт Пампорово (www.pamporovo.me) спечели домакинство на изключително престижния световен Интерски конгрес (http://www.interski.org/index.php/en/home-en)! Това е най-значимото и най-мащабно събитие в зимните спортове, след Олимпийските игри. През тази година конгресът е посред лято, тъй като се провежда в най-южния град на планетата – Ушуайа, Аржентина (http://www.interski-2015.org/en/), където зимата е в разгара си.

Победата на Пампорово е изключително ценна, защото бе извоювана срещу непреодолими на пръв поглед конкуренти – актуалната зимна столица Сочи, Русия и световно-известния скиорски център Леви, Финландия. Това нарежда България сред малкото страни, домакини на този форум. Конгресът на Интерски в Пампорово ще бъде 21-ви за организацията, но едва първият на Балканите. Пампорово за пръв път пожела да стане домакин и за гордост на България успя да се пребори в една много сериозна конкуренция.

 

Интерски е световна организация на ски-учителите и преподавателите по снежни спортове, които се събират само веднъж на четири години, за да обменят опит и практики за обучението. Това са професионалисти, които буквално живеят на снега и които обикалят цял свят и курортите на всички континенти. Сред тях са много бивши състезатели и шампиони от всички водещи скиорски нации в света, като словенецът Боян Крижей, шампион и съперник на Петър Попангелов и Ингемар Стенмарк, италианката Даниела Чекарини, Олимпийска шампионка, италианецът Алберто Чепати и др. Това, че именно специалисти на това ниво оценяват Пампорово и го избират за домакин, е признание за усилията и инвестициите на курорта в последните години, както и за България като цяло и добрата професионална работа, която извършват българските ски-учители в Българското Ски Училище (www.bgskischool.com ). Особено ценно е и това, че Пампорово спечели срещу по-ниската ценова оферта на Сочи, което идва да покаже, че не цената е най-важна за крайното решение, а цялостното представяне на България, на Пампорово, в лицето на Изпълнителния директор Мариан Беляков, на работата на Българските Ски Учители, в лицето на Председателя на УС на организацията доц. Петър Янков, на българския демо-тийм с треньор доц. Кръстьо Згуровски и на презентатора на кандидатурата – специалистът по туризъм Боян Александров.

 

Важно за спечелването на домакинството бе и проведеното през 2013 г. в Пампорово световно първенство на професионалните ски-учители – ISIA World Championship. ISIA е най-голямата работна група трите направления на Интерски. Също така, от значение е и, че България кандидатства за трети път за домакинство на конгреса, като в предните два пъти кандидатурата бе с другият ни голям зимен курорт – Банско.

Преди провеждането на Интерски конгреса през 2019 г., в Пампорово ще се проведе и генерална асамблея на Интерски през 2017 г., като подготовка и одит на курорта от страните членки за по-голямото събитие две години след това. В периода до провеждането на конгреса, ежегодно Пампорово ще бъде одитирано от президиума на Интерски относно подготовката. Това е прекрасна възможност за презентиране на туризма в България, тъй като в президиума има представители на Австрия, Великобритания, САЩ, Швейцария и Швеция.  

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. 0| 5710 |11.09.2015 Пампорово спечели домакинство ИНТЕРСКИ КОНГРЕС 2019 . 0| 4703 |17.06.2015 Уикенд на колела в Пампорово . 0| 4824 |15.04.2015 Уикенд в Пампорово с парти басейн . 16| 6350 |22.10.2014 Докладът на одиторите сочи 4 млрд капиталов недостиг в КТБ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads

БЛОГОВЕ