Реклама / Ads
1| 4685 |29.06.2021 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Полина Карастоянова: България първа в ЕС да предложи безплатна ваксинация на чуждите туристи

.
Полина Карастоянова
”Сега не е време за оставки, трябва да се търсят решения. Искането на оставки в рамките на едно служебно правителство е на прага на абсурдното”. Това заяви пред БНР Полина Карастоянова, изпълнителен директор на Националния борд по туризъм. Тя съобщи, че в предстоящата среща на бранша с министъра на туризма Стела Балтова ще участва и здравният министър Стойчо Кацаров, което определи като положителен знак на взаимоотношения между бизнеса и правителството.
 

Карастоянова обясни, че на срещата ще бъдат представени две обобщени предложения от туристическия бранш - за ваксинационната кампания и за международната репутация на България:

 

"Предлагаме България да бъде първата страна от ЕС, която да предложи на туристите, които ни посещават, безплатна ваксинация. Това е знак за солидарност, защото разполагаме с ваксини и е изключително силен имиджов знак за България. ... Предложението ни за ваксинационната кампания за българските граждани има конкретна цел - в следващите три месеца да постигнем здравен щит срещу Covid-19 и неговите мутации, а именно - 1 милион повече български граждани да са ваксинирани. За да постигнем тази цел, предлагаме индивидуален ваучер за 50 лева, който да може да се ползва за много широк спектър от дейности". 

 

В предаването "Нещо повече" Полина Карастоянова коментира:


"Политиката за управление на туризма в България е толкова объркана, че успя да противопостави всякакви групи от участници в този процес - хотелиери срещу ресторантьори, туроператори срещу туроператори, хора, които обичат къмпингуване, срещу хора, обичащи устроените комплекси. Всичко това означава, че повече от 5 години след създаването на Министерството на туризма и повече от 15 години, след като започна активното развитие на туристическата индустрия, не се намери модел на управление, интелигентна визия и интелигентни хора, които да осъществяват това управление".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4393 |23.06.2021 90% от пясъчните ивици в България не са пригодени за трудноподвижни хора . 5| 5639 |22.06.2021 ”Пари на вятъра”. Ще си върне ли България трите милиарда лева за ”Турски поток” . 9| 4745 |15.06.2021 Полина Карастоянова: Всеки лев, вложен в туризма, се връща 4 пъти в националната икономика . 0| 4636 |15.06.2021 ГКПП „Златарево“ предстои да бъде отворен за влизащите в България

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads