Реклама / Ads
0| 5476 |23.04.2009 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Пускат тока в Слънчев бряг

.
Слънчев бряг
След като месеци наред община Несебър абсолютно бездейства по отношение на проблема с инфраструктурата на курортния комплекс „Слънчев бряг” се стигна до абсолютно парадоксалната ситуация първите туристи в курорта да пристигнат преди да са решени тези жизненоважни проблеми.
 

От една страна общината отказа да закупи инфраструктурата на комплекса, а я пожела даром, а от друга собствениците на хотели отказаха да плащат такса за поддръжката й, което постави сегашния й собственик „Слънчев бряг” АД в много трудна ситуация.

Междувременно представители на Съюза на собствениците в курорта и не повече от 12 хотелиера, заедно с персонала си, излязоха на протест, въпреки че самите те отказаха по-рано да плащат инфраструктурна такса, събраните средства, от която отиваха за поддръжка на улиците и алеите и зелените площи и плащане на осветлението по тях. Заради това неплащане от "Слънчев бряг" АД спряха тока по улиците в комплекса.

Спорът за инфраструктурата на комплекса продължава вече няколко години. Хотелиерите настояват тя да бъде прехвърлена на община Несебър безвъзмездно. От акционерното дружество обясняват, че това не може да стане, тъй като освен държавата има и частни акционери.

Учудващото е, че самите хотелиери са приватизирали хотелите в "Слънчев бряг" с условие, че ще плащат за инфраструктура. Изпълнителният директор на АД- то Малина Стратиева смята, че няма основание за протест, защото таксата е за нещо, което ползват.

Оказва се, че не предприемането на никакви действия от страна на отговорните институции води до реална опасност от срив на сезона. И за да не се стигне до това, въпреки че нямат правно основание да поддържат инфраструктурата на курорта от акционерното дружество решиха да предприемат действия, като, разбира се, взеха предвид изразената позиция на Община Несебър и Общинския съвет, че те след като отказаха да закупят инфраструктурата на Слънчев бряг-изток ще поемат цялостната й поддръжка, в това число осветление, почистване и охрана.

Практически единствено представителите на „Слънчев бряг” могат да възстановят уличното осветление в комплекса, което ще направят от днес 23 април, за да не се налага сезонът да стартира с такива неуредици. Още повече, че именно от днес в курортния комплекс за една седмица ще гостува журналистически рейд, който след това ще посети и Турция и Испания. „Тъй като ръководството на „Слънчев бряг” е наясно какъв международен отзвук ще окажат впечатленията от гостуването на журналистическия рейд и какво отражение ще даде върху посещаемостта в комплекса, дружеството счете, че незабавно следва да се предприемат действия по възстановяването на алейното осветление и озеленяване. Това наложи и предприемането на незабавни действия”, се казва в писмо на изп. директор на „Слънчев бряг” АД Малина Стратиева до кмета на община „Несебър” и до председателя на общинския съвет.

По повод на вчерашния протест тя коментира пред Frognews.bg, че не е ясно защо протестът се провежда пред контролно пропускателния пункт - Кошарица, а не пред общината, защото реално в нейните ръце е да реши проблема дългосрочно.





Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5252 |07.04.2009 Хотелиери на бунт, искат инфраструктурата на Слънчев бряг . 12| 6948 |02.04.2009 Слънчев бряг с изгодни оферти за българи . 2| 5774 |13.02.2009 Спряха тока на Слънчев бряг . 3| 5459 |20.11.2008 Слънчев бряг разпродава инфраструктурата си

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads